WT - The Weekly Top
Καλησπέρα φίλοι μου.

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και λέω να μπούμε στο κλίμα.

Σήμερα λοιπόν θα σας πω 10 πράγματα που θα ήταν καλό να κάνετε για να περάσετε καλά το Πάσχα.


10. - Κατασκευές
Και όμως μπορείς. Φτιάξε τη δική σου Λαμπάδα, με τη μέθοδο του ντεκουπάζ ή του κολάζ. Βάψε αυγά! Ναι θα γίνεις χάλια, μάλλον δεν θα είναι τόσο όμορφα όσο αυτά του εμπορίου αλλά θα είναι τα δικά σου αυγά και οι δικές σου λαμπάδες.

9. - Νηστεία
Όχι κατ ανάγκη για θρησκευτικούς λόγους αλλά για προσωπικούς, θα ήταν πολύ καλή ιδέα να νηστέψεις τη μεγάλη εβδομάδα. Αφενός είναι μια ευκαιρία για αποτοξίνωση, αφετέρου σε βάζει στο πνεύμα της γιορτής και της προσμονής και τρίτων είναι καλή αφορμή για μαγειρικές εμπνεύσεις νηστίσιμων αλλά γαστρονομικά ενδιαφερόντων συνταγών! Εμπνεύσου!

8. - Φαγητό, Φαγητό, Φαγητό
Το βράδυ του μεγάλου Σαββάτου αλλά και την Κυριακή του Πάσχα άσε κατά μέρους τις ενοχές και την εγκράτεια και απόλαυσε όλα τα σκανδαλιστικά νόστιμα εδέσματα που θα έχει το πασχαλινό τραπέζι σε φαγητά και γλυκά, χωρίς ωστόσο να πέσεις και σε τραγικές υπερβολές.

7. - Μαγείρεψε
Ναι ναι σε εσένα μιλάω, που στην κουζίνα μπαίνεις μόνο για να φας. Εντάξει δε χρειάζεται να ετοιμάσεις εξ ολοκλήρου το μενού, αλλά το να βοηθήσεις στις ετοιμασίες θα σου δώσει ικανοποίηση και θα σε κάνει να νιώσεις τα χαρά της γιορτής ακόμα πιο πολύ!

6. - Πασχαλινή απόδραση
Πολλοί από εσάς είστε τυχεροί και έχετε ένα σπίτι στο χωριό που περνάτε εκεί πολλά καλοκαίρια. Ούτε να σκεφτείτε να μην το τιμήσετε και το Πάσχα. Ναι αξίζει να πάτε μόνο για ένα τριήμερο. Το Πάσχα στη φύση είναι εξαιρετικό και θα σας ανανεώσει.

5. - Πάσχα στην Αθήνα
Κάποιοι άλλοι δεν έχετε κάποιο εξοχικό. Κανένα πρόβλημα. Πολύ πιθανό κάποιος από την παρέα μένει σε κάποιο προάστιο και έχει σπίτι με αυλή. Μπορείτε να στήσετε ένα εξαιρετικό γλέντι που να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τα παραδοσιακά που γίνονται στις περιφέρειες. Αν τώρα είστε όλοι κάτοικοι κέντρου τότε ξέρετε καλά ότι αυτές τις μέρες ο Δήμος της Αθήνας οργανώνει εξαιρετικές εκδηλώσει οπού μπορείτε να περάσετε ένα ωραίο Πάσχα αλλά και να γνωρίσετε καινούριο κόσμο.

4. - Οικογένεια
Όπως όλες οι γιορτές, έτσι και το Πάσχα είναι γιορτή της οικογένειας. Είναι λοιπόν η ευκαιρία να συγκεντρωθείτε όλοι μαζί, που αρκετά παραμελείτε ο ένας τον άλλο στην καθημερινότητα, να μιλήσετε να διασκεδάσετε και να έρθετε ο ένας πιο κοντά στον άλλον.

3- Φίλοι
Μα ποιος είπε ότι η οικογένεια δε συνεπάγεται και τους φίλους;
Τίποτα καλύτερο από το να μαζευτείτε δυο και τρεις φιλικές οικογένειες και να γιορτάσετε παρέα. Άλλωστε αυτό είναι το ελληνικό Πάσχα.

2. - Ταινίες
Εννοείται πως Πάσχα χωρίς τις κλασσικές πασχαλινές ταινίες που παίζονται κάθε χρόνο, πολλές από τις οποίες δεν είναι καν πασχαλινές, δεν είναι Πάσχα. Μην τις παραλείψετε λοιπόν. Δική μου αγαπημένη είναι οι ''Άθλιοι''. Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ εννοείται πως είναι εκτός συναγωνισμού.

1. - Απλώς μπείτε στο κλίμα
Πως; Ε μα τι σας γράφω τόση ώρα. Απλώς ξεχάστε ο,τι σας γειώνει στην καθημερινότητα και κάντε όλα τα παραπάνω.


                             


Αυτά για σήμερα. Καλά Μεγάλη εβδομάδα, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!


by David

Σχόλια