Andre@s the NightWriter


Καλησπέρα καλησπέρα….Είμαι η Menia και για να μην μπερδευτούμε,βρισκόμαστε στο Andreas the Nightwriter!!Μήπως για σήμερα να την πούμε τη στήλη Menia the Nightwriter???Αναρωτιέμαι εγώ..Αλλά ας μην προκαλέσουμε τον ΑΡΧΗ-ΓΟ,γιατί είναι και δύσκολοι καιροί,και δεν είμαστε για τέτοια!!!

Πρωταπριλιά σήμερα..Ελπίζω να μην σας πιάσανε κορόιδο σήμερα!Εγώ δυστυχώς ΠΑΝΤΑ την πατούσα,και ποτέ δεν έκανα φάρσες σε άλλους,γιατί δεν ήμουν καθόλου καλή ηθοποιός.Δεν το χα καθόλου...
Για πάμε λοιπόν να δούμε τις ενότητες της στήλης!

NEWS


Ας θυμηθώ και εγώ την παλιά μου στήλη Top Stories,η οποία μου έλειψε!Αυτοί είναι οι κριτές του «Just The Two of Us»


Ξεκινάει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αύριο το Just the Two of Us.Και φυσικά αν μια πρεμιέρα δεν πάρει αναβολή μια εβδομάδα μετά,δεν θα δέσει το γλυκό στα κανάλια.Μετά από μια ''Οδύσσεια'',θα απολαύσουμε την ΖΖετα από το Μεγάλο Κανάλι..Έκκληση μην την ντύνετε θεματικά φέτος.Αρκετά είχαμε δει στον Ant1.Οφείλω να ομολογήσω ότι το τρέιλερ ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και πολύ πρωτότυπο.Πάμε όμως στο θέμα της επιτροπής..Θρίλερ για την επιτροπή λοιπόν,ε ας έχει τροφή και η Μελέτη και η Λαμπίρη (πώς θα βγουν άλλωστε και οι εκπομπές;;;Αν και η Λαμπίρη μέχρι να πει καλησπέρα σας,έχει κάνει αποφώνιση,αφού της κουτσούρεψαν την εκπομπή).


Γνωρίζαμε τους παίκτες, γνωρίζαμε την παρουσιάστρια, γνωρίζαμε πως ο ένας από τους κριτές θα είναι ο Γιώργος Θεοφάνους. Νωρίτερα σήμερα μάθαμε και πως ο Δημήτρης Ουγγαρέζος θα βρίσκεται στα backstage του Just. 

Αλλά για τις υπόλοιπες δύο θέσεις της κριτικής επιτροπής είχαν ακουστεί πολλά ονόματα όπως αυτό της Μαρίας Μπακοδήμου και του Πέτρου Κωστόπουλου.
Ωστόσο κανένας από τους δύο δεν είναι στα πρόσωπα που συμπληρώνουν το παζλ του show.  στις καρέκλες των κριτών από την Τετάρτη 2 Απριλίου θα καθήσουν η παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά και ο σκηνοθέτης της καθημερινής σειράς «Κλεμμένα Όνειρα» Δημήτρης Αρβανίτης.

Freaky Fortune: Ξεκινούν την περιοδεία τους για την προώθηση του Rise Up
Με ένα medley Eurovision επιτυχιών που δόθηκε στη δημοσιότητα, ξεκινούν τη mini περιοδεία τους σε κάποιες χώρες της Ευρώπης οι Freaky fortune με τον Risky Kidd, στα πλαίσια της προώθησης του Rise up του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στις 8 Μαίου στη Δανία.

Eκεί που το σωματείο των οργανωμένων φαν του θεσμού INFE GREECE θα βρίσκεται σύσσωμο για να εμψυχώσει την Ελληνική συμμετοχή.
Τα δικά μας παιδιά δείχνουν να το έχουν και προετοιμάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα. ενώ τα στοιχήματα τους φέρνουν σε πολύ υψηλή θέση κάτι που χαροποιεί τους Έλληνες που θα ταξιδέψουν μαζί τους στο εξωτερικό .


STORY TIME


Το πρωταπριλιάτικο ψέμα, έχει τις ρίζες του στον 15ο αιώνα και που τελικά επικράτησε τις μέρες μας και έχει γίνει πλέον έθιμο. Το πρωταπριλιάτικο ψέμα ξεκίνησε αρχικά

από την Γαλλία, στην οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η πρώτη του Απρίλη είχε καθιερωθεί ως πρωτοχρονιά. Έτσι ενώ όλη η άλλη Ευρώπη την πρωτοχρονιά την γιόρταζε την 1 Ιανουαρίου, οι Γάλλοι, ήταν οι μοναδικοί που ξεχώριζαν, και την γιόρταζαν την 1 Απρίλη. 
Όταν το 1564 ο βασιλιάς Κάρολος θ’ αποφάσιζε να το αλλάξει, καθιερώνοντας ως πρώτη του έτους την 1 Ιανουαρίου, συνάντησε έντονες αντιδράσεις από ορισμένους ένθερμους οπαδούς του εθίμου, οι οποίοι επέμεναν σε πείσμα όλων των άλλων να γιορτάζουν σαν πρωτοχρονιά την Πρωταπριλιά. Οι άλλοι που δέχτηκαν την αλλαγή πείραζαν τους «παραδοσιακούς» με κάλπικα πρωτοχρονιάτικα δώρα και πιπεράτα ψέματα.
Αλλη εκδοχή είναι η εξής: Οι Γάλλοι πάλι ονόμαζαν το πρωταπριλιάτικο ψέμα «ψάρι του Απρίλη» και η εξήγηση είναι, ότι οι Κέλτες λόγω του καλού καιρού άρχιζαν το ψάρεμα την πρώτη Απριλίου. Όμως συχνά η φτωχή ψαριά διέψευδε τις ικανότητες τους, και οι ψαράδες γύριζαν στα σπίτια τους μ’ άδεια τα χέρια, αλλά με την φαντασία να οργιάζει και να διηγούνται πολλά ψεύτικα συμβάντα κατά τις ημέρες που ψάρευαν.
Για κάποιους πάλι, οι πρωταπριλιάτικες φάρσες οφείλουν την ύπαρξή τους στη γιορτή της «Kοροϊδίας και του Ξεγελάσματος» της ρωμαϊκής Θεάς «Bένους Aπρίλις», δηλαδή της Aπριλίου Aφροδίτης, που έδινε το έναυσμα για απελευθέρωση του πνεύματος ταυτόχρονα με την οργιώδη απελευθέρωση της φύσης…

Το ψέμα (της πρωταπριλιάς) στην Ελλάδα


Στην Ελλάδα διαφοροποιήθηκε το έθιμο και πήρε την γνωστή ελληνική χροιά. Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές της πατρίδας μας, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. 

Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του.Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χήρεψει γρήγορα. Στη Θράκη το βρόχινο νερό της Πρωταπριλιάς θεωρείται θεραπευτικό και γι’ αυτό το μαζεύουν σε μπουκάλι και πίνει απ’ αυτό ο άρρωστος.
Στην Κομοτηνή, την παλιά Γκιουμουλτζίνα, λέγανε πως την πρωταπριλιά το είχαν σε καλό να γελούν, «για να γίνουν τα κουκούλια τους»,όταν, βέβαια, είχαν σηροτροφία (εκτροφή μεταξοσκωλήκων). Στην Τζαντώ της Ανατολικής Θράκης, είχανε, λέει, σε καλό να γελάσουν τον άλλον, για να κάνουν τα δέντρα καρπό Μα κείνος που ξεγελιόταν το είχε σε κακό όλο το χρόνο θα ήτανε γελασμένος, κι αν ήταν παντρεμένος, θα χήρευέ. Στην Άνδρο, πάλι, λένε ψέματα την 1η του Μάρτη κι όχι την Πρωταπριλιά.

RELAXING TIME


Σημείωση:Οι χαλαρωτικές εικόνες θα είναι λίγο ο,τι να ναι..Ό,τι χαλαρωτικό μου έρθει στο μυαλό..

Καλή απόλαυση!!
ΚΑΒΑΛΑΑΑ και ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!

Αυτό ήταν λοιπόν!!Ελπίζω να σας άρεσε,γιατί μου άρεσε και εμένα!!!!!Λέτε του χρόνου να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να κάνω κάτι παρόμοιο,όπως έγινε και πέρυσι που έκανα το The M file;;;Τρέμε αρχηγέε!Χαχαχαχαχχαχαχαχα


Πολλά πολλά φιλιά και θα τα ξαναπούμε στο Menious το Σάββατο!!!!

Σχόλια