Men!ou$

 
Καλησπέρα φίλοι μου. Πάμε στο σημερινό θέμα. Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθώ,με αφορμή την εξαφάνιση του boeing στη Μαλαισία,με τα μέσα μεταφοράς. 
Σίγουρα δεν μπορούμε για τίποτα να είμαστε ασφαλείς κ σίγουροι 100%.
Ακόμα και στο δρόμο που περπατάμε,μπορεί να πέσει κάτι στο κεφάλι μας και να μας αφήσει στον τόπο.Πόσο μάλλον όταν θα πετάμε με αεροπλάνο,θα ταξιδεύουμε με τρένο κλπ.
Σίγουρα όλοι έχουμε σκεφτεί ένα τραγικό σενάριο,αλλά φυσικά και τη φράση σιγά μην τύχει σε εμένα.
Ας τα πιάσω όμως απ την αρχή.Λένε ότι το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο.Δεν συμφωνώ απόλυτα.
Σίγουρα πιο πολλές πιθανότητες έχεις να τρακάρεις,από το να πέσει το αεροπλάνο.Ωστόσο,στο αεροπλάνο είσαι ανήμπορος.Δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα για να σωθείς.Εκτός αν είσαι τόσο τυχερός που επιζήσεις μετά τη σύγκρουση. 
Συνήθως σκοτώνονται όλοι οι επιβάτες. 
Σχετικά με το αυτοκίνητο,κάθε χρόνο σκοτώνονται άνθρωποι σε τροχαία,αλλά ευθύνονται εν μέρει κ αυτοί.Οταν βλέπεις την εθνική σαν πίστα,αυτά παθαίνεις.Τι σου φταίει όμως κ ο άλλος που θα πάρεις στο λαιμό σου;;
Οπως κ να έχει όμως,θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν,κάτι που δεν γίνεται με το αεροπλάνο. Τελευταίο άφησα το πλοίο.Πιστεύω ότι εκεί έχεις τις πιο πολλές πιθανότητες να σωθείς.
Οι βλάβες στο πλοίο,σου αφήνουν κάποιο περιθώριο δράσης.Εχεις και τις βαρκούλες.Σίγουρα η θάλασσα είναι τρομακτική,αλλά δεν είμαστε κ στον Ατλαντικό να μας φάνε οι καρχαρίες. Εσείς ποιο θεωρείτε ασφαλέστερο μέσο; Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα. 

Πολλά φιλιά. Menia

Σχόλια

 1. συμφωνω απολυτα σε σα ειπες,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.Να σαι καλά!!

   Διαγραφή
 2. Τα αεροπορικά δυστυχήματα οφείλονται κατά 90% (μη σου πω ότι και παραπάνω) σε ανθρώπινα σφάλματα, ίσως όχι του θύματος, αλλά ανθρώπινο. Και μάλιστα όχι από αμέλεια, μα από πρόθεση(είτε ιδεολογική-αεροπειρατεία, είτε αισχροκερδή-εσφαλμένη ή μηδενική συντήρηση του αεροπλάνου). Το υπόλοιπο 10% είναι καιρικές-γεωφυσικές συνθήκες που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν ώστε να βγει απαγορευτικό πτήσης.

  Συγκεκριμένα για την επιβίωση, ναι είναι πιο δύσκολο να επιβιώσεις από ένα αεροπορικό ατύχημα, όμως μην υποτιμούμε και τα ακτοπλοϊκά-οδικά. Όλοι νομίζουμε ότι θα καταφέρουμε να επιζήσουμε αν πχ βυθιστεί ένα πλοίο στα ελληνικά χωρικά ύδατα που ανέφερες κι εσύ, όμως ο πνιγμός μπορεί να συμβεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν είναι τυχαίο που θαλασσοπνίγονται στις πλαζ άνθρωποι που ξέρουν κολύμπι. Ακόμη κι αν υπάρχουν σωστικές λέμβοι ποιος σου εγγυάται ότι αυτές μπορούν να σε σώσουν και δεν είναι "σκυλοπνίκτες";

  Όσο για το τροχαίο, έχω χάσει πολύ αγαπημένο άτομο σε τροχαίο με ευθύνη του οδηγού που τους τράκαρε(ο οποίο τελικά έπαθε και τη μικρότερη ζημιά απ' όλους τους εμπλεκόμενους) και ξέρω. Δεν παίζει ρόλο μόνο η δική σου ευθύνη, μα και η ευθύνη όλων των υπολοίπων οδηγών. Εκτός αυτού, οι -ελληνικοί κυρίως- δρόμοι πολύ συχνά είναι τόσο κακοφτιαγμένοι ή έχουν τέτοιο βαθμό δυσκολίας(απότομες στροφές σε γκρεμό, δρόμοι με μεγάλη κλίση) που αυτό το στοιχείο από μόνο του μπορεί να αποτελέσει αιτία δυστυχήματος.

  Όσον αφορά την ασφάλεια των μέσων γενικά, δε θα αποφανθώ για κανένα για τον απλούστατο λόγο ότι αν είναι η ώρα σου μπορεί να πας από τροχαίο μέσα σε...μαγαζί ρούχων(δεν είναι λίγες οι φορές που καρφώνονται αμάξια μέσα σε βιτρίνες)! Σύμφωνα, μάλιστα, με μία έρευνα που πήρε κάπου το μάτι μου πρόσφατα τα περισσότερα τροχαία έχουν θύματα πεζούς!

  Εγώ πάντως θα συμφωνούσα με τις έρευνες ότι τα αεροπλάνα είναι τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς, για το λόγο ότι αν εξαλειφθεί απόλυτα η ανθρώπινη ευθύνη οι πιθανότητες να συμβεί ένα αεροπορικό δυστύχημα θα είναι μηδαμινές(αν τώρα είσαι ανάμεσα στους άτυχους που έπεσαν σε απρόβλεπτες καιρικά-γεωφυσικά φαινόμενα τι να πω...).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου