WT - The Weekly TopΚαλησπέρα φίλοι μου. Ως γνωστόν, ο σκύλος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες ράτσες σκύλων που δεν θεωρούνται ιδιαιτέρως φιλικά. Προσωπικά λόγω παιδικού βιώματος έχω ένα φόβο με τα σκυλιά γενικά, αλλά αν ποτέ συναντούσα κάποιο από τα παρακάτω μάλλον θα πάθαινα συγκοπή πριν προλάβει να με δαγκώσει.

Πάμε να δούμε λοιπόν τα 10 πιο επικίνδυνα σκυλιά στον κόσμο.


10 - St. Bernard
Το σκυλί του Αγ. Βερνάρδου, είναι ένα μεγαλόσωμο, εντυπωσιακό, δυνατό, μυώδες σκυλί, με μια λυπημένη έκφραση στο πρόσωπο. Τo ογκώδες και βαρύ κεφάλι έχει φαρδύ κρανίο, ανάμεσα στα μάτια σχηματίζεται αυλάκι και πάνω από αυτά υπάρχουν ζάρες.

9 - Great Dane
Η εμφάνισή του υπολογίζεται στο 2000 π.χ. Θεωρείται από τις πιο παλιές φυλές, διότι υπάρχει απεικόνιση τους σε ευρήματα διαφόρων αρχαίων περιοχών, όπως της Αιγύπτου και της Ελλάδας. Συγγενής με το Mastiff, ξεχωρίζει για το μεγάλο μέγεθος. 
8 - Chow Chow
Το Τσόου Τσόου, σκυλί κυνηγιού ανήκει στα μεσαίου μεγέθους σκυλιά, το ύψος τους είναι από 46 μέχρι 56 εκ. και το βάρος τους κυμαίνεται από 18 μέχρι 25 κιλά. Το Τσόου Τσόου έχει άφθονο διπλό τρίχωμα, χωρίς ποτέ να είναι δίχρωμο και τα πιο συνηθισμένα χρώματά του είναι το κόκκινο, το μαύρο, το μπλε και το γκρίζο. Η γούνα του είναι ιδιαίτερα παχιά γύρω από την περιοχή του λαιμού και θυμίζει το τρίχωμα του λιονταριού.


7 - Doberman
Είναι μια ράτσα που αναπτύχθηκε αρχικά γύρω στο 1890 από τον Karl Friedrich Louis Dobermann. Τα Dobermann Pinschers είναι από τις πιο κοινές ράτσες σκύλων, καθώς και η ράτσα είναι γνωστή για την έμφυτη της ικανότητα να προστατεύει το σπίτι και την οικογένεια της, αλλά και για την εξυπνάδα της.

6 - Malamute
Το Αλάσκαν Μάλαμουτ είναι η πιο μεγαλόσωμη και δυνατή από τις φυλές σκύλων έλξης και ανήκει στην ομάδα φυλών Spitz, που χαρακτηριστικά τους έχουν το σφηνοειδές ρύγχος, τα όρθια αυτιά, τις γυριστές, φουντωτές ουρές και το πολύ πυκνό διπλό τρίχωμα. 5 - Wolf dog
Είναι ένας εδαφικά κυριαρχικός σκύλος, πράγμα που τον καθιστά στις ράτσες που είναι μάλλον απίθανο να τρέξουν μακριά από έναν καυγά. Δεν είναι φιλικός προς τους ξένους και θα σταματήσει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Αυτός ο σκύλος τα πάει καλά με τα παιδιά και με τα άλλα ζώα, με την προϋπόθεση ότι έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά, αλλά δεν προτιμά τη συντροφιά των άλλων σκύλων.
4 - Husky
Διαθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά των βόρειων φυλών: διπλό τρίχωμα, ένα μαλακό, απαλό υπόστρωμα πάνω από το δέρμα που καλύπτεται από ένα πιο μακρύ και σκληρό εξωτερικό. Το απαλό υπόστρωμα παγιδεύει τη θερμότητα του σώματος του σκύλου και το εξωτερικό τρίχωμα δεν αφήνει το νερό να φτάσει στο δέρμα. Το Χάσκυ έχει πανέμορφη ουρά, που ποτέ δεν κουλουριάζει και δεν γυρίζει πάνω από την πλάτη. Η ουρά πέφτει προς τα κάτω μόνο όταν ο σκύλος είναι ξεκούραστος.


3 - German Shepherd
Είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα επιμειξίας τριών διαφορετικών τύπων γερμανικών ποιμενικών του 19ου αιώνα.  Μαζί με το Χάσκυ, θεωρείται ως το ένα από τα δύο είδη σκύλων με την εντονότερη εμφανισιακή ομοιότητα με τον λύκο. Ουσιαστικά ο Γερμανικός ποιμενικός και το λυκόσκυλο είναι το ίδιο είδος σκύλου.


2 - Rottweiller
Το Ροτβάιλερ είναι μια γερή, ισχυρή και πιστή φυλή με τα έντονα προστατευτικά ένστικτα. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι και φύλακες αλλά η ιδιοκτησία ενός Rottweiler φέρνει τις πολύ μεγαλύτερες του μέσου ευθύνες, λόγω των γνωρισμάτων που κατέχονται από αυτήν την φυλή, το μέγεθος και τη δύναμή τους. 


                                   


                             1 - PitBull
                                

Πρόκειται μάλλον για την πιο επικίνδυνη ράτσα σκύλου αφού σε αυτό έχουν σημειωθεί οι περισσότερες επιθέσεις, ακόμα και φονικές.
Ωστόσο θεωρείται ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτής της ράτσας είναι η ικανότητά τους να προσαρμόζονται σχεδόν σε κάθε κατάσταση. Είναι χρήσιμα σε πολλά επαγγέλματα και αποτελούν εξαιρετική συντροφιά.
Με τη συμπεριφορά τους και το θάρρος τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διασώσεις, να γίνουν σκυλιά οδηγητές, και ανιχνευτές ναρκωτικών και βομβών της αστυνομίας και του στρατού.


Γνωρίζουμε όλοι ότι τα παραπάνω σκυλιά χρησιμοποιούνται συχνά ως κατοικίδια και όχι άδικα γιατί προστατεύουν τα σπίτια και τους ανθρώπους. Αν θελήσετε να αγοράσετε κάποιο βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά εκπαιδευμένο αλλά και ότι είστε σε θέση να το φροντίσετε καθώς πολύ ανεύθυνοι ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν τα άτυχα σκυλιά τους τα όποια ως αδέσποτα πεινούν και έτσι γίνονται άγρια.

Αυτά για απόψε, τα λέμε την επόμενη Τετάρτη.

Σχόλια

  1. πολύ ωραία ανάρτηση... εγώ.. θα τα φοβόμουν ΟΛΑ!!.... καλό βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και με το δίκιο σου. Τρομακτικά αλλά και πολύ όμορφα...Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου