Φωτογραφίες - by Γιώργος

Σε αυτη τη φωτογραφία.... πώς να δειχνω..
ο αλλος που με βλεπει, πώς θα με επηρεαζει? Θα δειχνω υποταγμενος? Η με αυτοπεποιθηση? Θα χαμογελαω? Κι αν δεν βγει φυσικό? Γιατι πρεπει να χαμογελάμε στις φωτογραφίες? Τι υποκρισία της κοινωνίας..και αδυναμία.. θελει ολες τις φωτογραφιες χαρουμενες..

Πώς νιώθω τώρα? Δεν νιωθω τιποτα ιδιαιτερα βαθυ. Το προσωπο μου ειναι σαν ολα τα προσωπα της γης. Καθημερινο. Ανθρωπινο. Οσο και να θελω να το αλλαξω, δεν μπορω.

Εσυ θα τη δεις μετα αυτη τη φωτογραφια. Αλλα για να βγει πηρε μονο μια στιγμη. Και για να προετοιμαστει πηρε επισης μια στιγμη. Δεν ειχε ουτε συγκεκριμενο background, ουτε συγκεκριμενο σκοπο, ήταν μια απλή φωτογραφία. Δεν σκεφτομουν τιποτα τη στιγμη που εβγαινε. Ημουν, αν θες,  αφηρημένα φοβισμενος, καλυμμένος, οπως ειμαι συχνα εκει εξω. Εσυ ομως γιατι την κοιταζεις για παραπανω απο μία στιγμή, αφού μόνο τόσο της αντιστοιχεί?

Οι φωτογραφιες ειναι δαιμονες του παρελθοντος. Μας τραβάνε πίσω με τις αλυσίδες τους. Μας αποπροσανατολίζουν. Ωστοσο εχω παντα καποιες φωτογραφιες μέσα στη καρδιά μου. Τις θυμαμαι και με θυμιζουν. Αλλα ειναι συγκεκριμένες φωτογραφίες. Παρολο που περιεχουν μία μόνο στιγμή, αυτή η στιγμή περιέχει κι άλλες στιγμές μέσα της. Κι έτσι γεννιούνται πολλές φωτογραφίες στο μυαλό μου. Κι ενα συναισθημα πιο βαθυ αφου περιεχει ολα τα συναισθηματα των στιγμών αυτών με τη σειρα του.

Παίρνω τις στιγμές που ξεχωρίζω και τις κάνω δικές μου. Όπως κοιτάζω το προσωπό σου και γίνομαι εσύ. Γιατι κάθε φορά που το βλέπω, το φωτογραφίζω. Και ό,τι αγαπάμε, αυτό γινόμαστε, σιγά σιγά. Και το αγαπάμε, επειδή το βλέπουμε με τον δικό μας τρόπο. Πώς γίνεται να μη ξέρεις τον εαυτό σου και να αγαπάς;
Τότε αγαπάς κάτι που δεν ξέρεις..

------
by
Γιώργος

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου