THE A NIGHT (NightersBlogBanner)Έρως-Ήρως

Καλησπέρα φίλοι μου.
Λοιπόν τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά...
Ανοίξτε διάπλατα τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού σας,βγείτε στο μπαλκόνι και κάντε μια βαθιά εισπνοή!

Θα μυρίσετε σίγουρα τον υπέροχο ανοιξιάτικο αέρα...

Ναι ίσως μας έχει διαφύγει,λόγω και του ο,τι φέτος πέφτει πολύ αργά το Πάσχα,αλλά ναι! Είμαστε στην καρδιά της άνοιξης.

Λοιπόν διάβαζα τις προάλλες ότι την άνοιξη και το καλοκαίρι φουντώνουν οι ερωτικές επιθυμίες και οι άνθρωποι έχουν την τάση να νιώθουν πιο ''φρέσκοι'' και να ερωτεύονται περισσότερο,σε σχέση με άλλες εποχές του χρόνου.
Και βέβαια τι πιο ωραίο από τον έρωτα...,αρκεί βέβαια να είμαστε προσεχτικοί και να μην αφήνουμε το κλίμα και τις συνθήκες να μας παρασύρουν και να μας οδηγούν σε επιπόλαιες επιλογές.

Γιατί όσο ωραίο κι αν είναι να αφήνεσαι,είναι παράλληλα και επικίνδυνο καθώς το φαινομενικά ιδανικό πολλές φορές μας απογοητεύει και,καθώς καταρρέει στα μάτια μας,νιώθουμε πολύ ανόητοι που επενδύσαμε σε αυτό.

Ένα κακό στον έρωτα είναι πως συχνά δεν βρίσκουμε ανταπόκριση,και όλοι ξέρουμε πως η μονόπλευρη αγάπη πονά πολύ.

Αλλά και απόλυτα έτσι να μην είναι ποιος σου διασφαλίζει ότι και ο άλλος/άλλη έχει το ίδιο έντονα και δυνατά συναισθήματα για σένα?Συχνά δηλαδή τυχαίνει ο ένας από τους δύο,πλημμυρισμένος από συναισθήματα και ενθουσιασμό να δώσει τα πάντα σε μία σχέση τα οποία ο άλλος,μην νιώθοντας το ίδιο έντονη αγάπη,να εκμεταλλευτεί και όταν κουραστεί απλώς να αποχωρίσει...Τότε τα πράγματα είναι πολύ σκούρα για αυτόν που μένει πίσω προδομένος και ποδοπατημένος.

Γι αυτό χρειάζεται ένα μέτρο και μία προσοχή ως προς την εκδήλωση των συναισθημάτων μας.Όταν κάτι καινούριο ξεκινά καλό είναι να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί και να περιμένουμε να δούμε πως νιώθει και εκείνος/εκείνη προτού αφεθούμε.Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαστε ψυχροί και επιτηδευμένα συγκρατημένοι ούτε να δείχνουμε ένα άλλο πρόσωπο-μάσκα που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που είμαστε,αλλά διατηρώντας τον αυθορμητισμό και την προσωπικότητα μας,να επενδύουμε στη νέα αυτή σχέση όσο χρειάζεται κάθε φορά και μόνο εφόσον βλέπουμε τις αντίστοιχες κινήσεις και από τη σχέση μας.

Επιπλέον καλό είναι να μην προχωράμε γρηγορότερα από όσο πρέπει.Μία σχέση ολοκληρώνεται στην ώρα της.Εάν νιώθοντας ενθουσιασμό δώσουμε σε αυτή τη σχέση τα πάντα από τον εαυτό μας,και σε σωματικό και σε πνευματικό επίπεδο,τότε ο άλλος/άλλη αμέσως θα μάθει όλες τις πτυχές μας και το στάδιο της γοητείας που έχει η ανακάλυψη του άλλου θα τελειώσει πολύ γρήγορα και η σχέση θα φθαρεί πριν καλά καλά αρχίσει.

Σκέφτομαι επίσης ότι η πραγματική ουσία τελικά δεν είναι η ένωση των σωμάτων αλλά των ψυχών.Θα μου πείτε φίλοι μου..''τι μας λες ρε φίλε?όλο μέλι κι από τηγανίτα τίποτα?''.Όχι βέβαια!

Όλα θα γίνουν στην ώρα τους!Είναι όμορφο να ζούμε όλα τα στάδια και σίγουρα η σωματική ένωση μετά είναι πολύ πιο παθιασμένη ;-).

Η ουσιαστική αποτυχία λοιπόν είναι το να βαρεθούμε γρήγορα και να πάψουμε να βρίσκουμε ενδιαφέρον σε αυτό που πριν από λίγο μας ενθουσίαζε!Όλα τα στάδια έχουν τη γοητεία τους...το μη ξεκάθαρο και εν συνεχεία το ευθύ φλερτ,τα πρώτα φιλιά κτλ που είναι κρίμα θα χαθούν.

Ωστόσο ο μεγάλος εχθρός θα είναι πάντα ένας...''ΣΥΝΗΘΕΙΑ''!!!
Όταν τα στάδια που τόσο πολύ ανέφερα παραπάνω εξελιχθούν και περάσουν και έρθει και επίσημα αυτό που λέμε ''σχέση'' έρχεται το τέρας της συνήθειας που τα καταπίνει όλα.

Όμως εμείς φταίμε αν η συνήθεια μας καταπιεί γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγώνας των ανθρωπίνων σχέσεων δεν τελειώνει ποτέ.Μικρές εκπλήξεις του ενός προς τον άλλον μέσα στην καθημερινότητα είναι ο,τι καλύτερο.

Πρέπει να αποδεχόμαστε τα ελαττώματα του/της συντρόφου μας αλλά όσο μπορούμε,ακόμα και μετά από μεγάλο διάστημα σχέσης να προσθέτουμε νότες μυστηρίου έτσι ώστε η σχέση να βρίσκεται διαρκώς σε επαγρύπνηση.Και ένα τσιτάτο για καληνύχτα...


«Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τη φωτοβολίδα μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει.»
Ρότζερ Μπέικον
Αυτά για απόψε...Τα λέμε την επόμενη Τετάρτη...

Καληνύχτα παίδες!

by David

Σχόλια