The A Eurovision 2013

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ !!! 

 Με τους Κόζα Μόστρα και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και το τραγούδι τους ‘’ alcohol is free ‘’ θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον  διαγωνισμό της Γιουροβιζιον φέτος στο Μάλμε της Σουηδίας
Ένας ελληνικός τελικός υπερπαραγωγή που είχαμε καιρό να δούμε μας έδωσε την ακέρια το MAD να το ξαναπλάσουμε μετά από μερικά χρόνια  . εκλεκτοί καλεσμένοι λαμπερές εμφάνισης επί σκηνής και σίγουρα πολύ μουσική περιείχε η βράδια .
Το σόου ξεκίνησε με την παρουσιάστρια Δέσποινα Βανδή να συναντάνται επί σκηνής για λίγα δευτερόλεπτα με όλους τους νικητές που ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για τον ελληνικό τελικό. Ο Γιώργος Καπουτζίδης μπήκε στην παρέα τους υπό τη μουσική υπόκρουση του περσινού νικητήριου τραγουδιού «Euphoria». Μετά από μια εισαγωγή από τους παρουσιαστές και την παρουσίαση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής (με πρόεδρο τη Βίκυ Λέανδρος και μέλη της το συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο,τη διευθύντρια δημόσιων σχέσεων του MAD Ρεγγίνα Κουρή, τη διευθύντρια προγράμματος της ΕΡΤ Μαρία Λαχανά και το διευθυντή της ορχήστρας της ΕΡΑ Ανδρέα Πυλαρινό), τη μουσική σκυτάλη πήραν πρώτες η Ruslana μαζί με την Ελένη Φουρέιρα, οι οποίες τραγούδησαν και χόρεψαν το διασκευασμένο «Wild dances», ενώ ακολούθησαν οι ΜΕΛΙSSES μαζί με τη Marija Serifovic που τραγούδησαν το «Molitva» σε αγγλικό και σέρβικο στίχο αντίστοιχα. Συνέχισαν ο Alexander Rybak μαζί με τον Κώστα Μαρτάκη τραγουδώντας το «Fairytale» και ο Dima Bilan μαζί με την Demy που τραγούδησαν το νικητήριο τραγούδι για τη Ρωσία το 2008 «Believe». Και φυσικά για το τέλος, η Έλενα Παπαρίζου μαζί με τους Vegas τραγούδησαν το διασκευασμένο από τους τελευταίους «My number one».


1 Θωμαής Απεργη – One Laste Kiss
Με την καταπληκτική εμφάνιση της η Θωμαής Απέργη άνοιξε το διαγωνιστικό μέρος με ένα μακρύ φόρεμα με αστέρια και με 4 γυναίκες μουσικούς να την πλαισιώνουν επί σκηνής . Η Θωμαής μας τραγούδησε ‘’one last kiss’΄ και ξεσήκωσε το κοινό , πολύ καλά φωνητικά και με πολύ Καλή εμφάνιση που σίγουρα άξιζε το εισιτήριο για τον Μάλμε της Σουηδίας !
 
2. Alex Leon get Giorgina – Angel
Η μονή λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει το τι γινόταν μέσα στο Gazi Music Hall  την ώρα που η Georgina τραγουδούσε το Αngel είναι ‘’ ΠΑΝΙΚΟΣ’’ η καταπληκτική και αξιοπρεπή εμφάνιση του Angel ήταν το κερασάκι στην τούρτα μετά την εμφάνιση τις  Θωμαής Απέργη! Το κοινό ζητωκραύγαζε την ώρα  που το τραγούδι βρισκόταν σε εξέλιξη και στο διαδίκτυο γινόταν ο χαμός αφού όλοι οι ξένοι που παρακολουθούσαν τον διαγωνισμό live από το διαδίκτυο παρακαλούσαν να στείλουμε το angel και είχαν μένει άφωνοι με την συγκεκριμένη εμφάνιση και την μαγική φωνή της Giorginas αλλά διστυχός το αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε τους ευρωπαίους αλλά ούτε πόλους έλληνες που υποστήριζαν το τραγούδι ! Η εμφάνιση της Georgians με ένα μαυρο μακρύ φόρεμα και χορευτές να γύρο της και τον Alex Leon επί σκηνής !

3. Koza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης - Alchol is Free
Τρίτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Koza Mostra μαζί με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη. Οι Koza Mostra φορώντας τις γνωστές καρώ φούστες τους και τα μουσικά τους όργανα ανά χείρας και ο Αγάθωνας με τον μπαγλαμά του τραγούδησαν το «Alcohol is free», Η εμφάνιση τους από κοντά δεν ήταν τόσο ξεσηκωτική  όσο από την τηλεόραση παρόλα αυτα ήταν μια αξιοπρεπή εμφάνιση που κέρδισε και το εισιτήριο για το Μάλμε ! το καλύτερο μέρος του τραγουδιού ήταν το Σημείο που ο Αγάθωνας έπαιξε σόλο και τον περιτριγυρίζαν οι Κάζα Μοστρα και με αυτο το σημειο στο Μάλμε με την κατάλληλη εμφάνιση θα μπορέσει να κάνει πόλους έλληνες να ανατριχιάσουν  και να συγκινηθούν !! 

4. Αγγελική Ηλιάδη - Χίλιες και Μιά Νυχτες 

Το διαγωνιστικό κομμάτι έκλισε η Αγγελική Ηλιάδη με ένα άσπρο φόρεμα και με χορευτές ! ξεσήκωσε το κοινό και το ελληνικό και τους ευρωπαίους !! Η εμφάνιση ήταν υπέροχη με πολύ χορό με το σαντούρι ως κύριο μουσικό όργανο να δίνει τον ιδιαίτερο και όμορφο ήχο του . Το υπέροχο τσιφτετέλι τις αγγελικής Ηλιάδη και όλη η γενική εμφάνιση ήταν καταπληκτική και όσοι ήταν κει μετά την εμφάνιση της πίστεψαν ότι θα κέρδιζε.

Αφότου τελείωσε η παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών, ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού. Στη σκηνή εμφανίστηκαν μαζί η Ελευθερία Ελευθερίου και η Ήβη Αδάμου, οι οποίες τραγούδησαν τις περσινές τους συμμετοχές «Aphrodisiac» και «La la love» αντίστοιχα. Ακολούθησε η Δέσποινα Ολυμπίου, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά ενώπιον κοινού τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου «Αν με θυμάσαι». Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας και περιμένοντας τα αποτελέσματα, οι παρουσιαστές πήραν μια μικρή συνέντευξη από τους καλεσμένους στον ελληνικό τελικό νικητές του διαγωνισμού, ενώ τελευταίες στη σκηνή εμφανίστηκαν οι δύο Ελληνίδες νικήτριες: η Βίκυ Λέανδρος, η οποία τραγούδησε μόνη «Το Μυστικό» και αμέσως μετά μαζί με την Έλενα Παπαρίζου τραγούδησαν το «Apres Toi».

Τα αποτελέσματα μεταφέρθηκαν στη σκηνή από το Δημήτρη Κοντόπουλο με ένα iPad και οι παρουσιαστές μαζί με τη Βίκυ Λέανδρος και την Έλενα Παπαρίζου ανακοίνωσαν το νικητήριο τραγούδι, το οποίο και ακούσαμε άλλη μία φορά επί σκηνής για το τέλος της βραδιάς.

Η Ελλάδα μας θα λάβει μέρος στο δεύτερο ημιτελικό της 16ης Μαΐου, όπου και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ
Τα υποψήφια τραγούδια της Βουλγαρίας.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου