Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

That's the whole thing!



Μαγειρική πινελιά

      Ξέροντας ότι πολλοί αναγνώστες μου είστε fan της μαγειρικής, κατά καιρούς προσθέτω μερικές συνταγές στα άρθρα μου. Η σημερινή ανάρτηση λοιπόν είναι αφιερωμένη σ' εσάς. Οι υπόλοιποι αξίζει έστω να προσπαθήσετε.
      Τρία εύκολα και γρήγορα πιάτα για ένα "εναλλακτικό" μένου ή απλά μερικες φρέσκιες ιδέες στην απάντηση της ερώτησης : "Ποπο... Τι να μαγειρέψω σήμερα?" Ορεκτικό, κυριώς πιάτο και (φυσικά) επιδόρπιο.

Ορεκτικό

Πολύχρωμη Μακαρονοσαλάτα
 

Συστατικά:
(4 μερίδες)
  • 400γρ ιταλικό κοφτό μακαρονάκι, όπως Ριγκατόνι, Πέννες, Φαρφάλλε, χωνάκια
  • 7 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 150 γρ τοματίνια
  • 100 γρ τόνο
  • 60 γρ φρέσκια ρόκα
  • 100 γρ μοτσαρέλα
  • 50 γρ πράσινες ελιές
  • Βασιλικός
Τρόπος παρασκευής :
  1. 1 - Βράστε τα ζυμαρικά ώστε να είναι "al dente", τα στραγγίζεται και τα αποθηκεύεται στο ψυγείο.
  2. 2 - Καθαρίστε και κόψτε τα τοματίνια, τη ρόκα και το βασιλικό.
  3. 3 - Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κύβους και προσθέστε τις πράσινες ελιές.
  4. 4 - Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και προσθέστε τη μαγιονέζα και τον τόνο.

    Κυρίως πιάτο

    Κοτόπουλο feat γιαούρτι

    Συστατικά :
    (4 μερίδες)
    • 2 στήθη κοτόπουλο (500γρ)
    • 150 ml. μαγιονέζα
    • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    • 1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
    • 1/2 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
    • 1 τομάτα κομμένη σε κύβους

    Τρόπος παρασκευής:
    1. 1- Ανακατέψτε όλα τα υλικά ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
    2. 2- Αλείψτε το μίγμα στα στήθη κοτόπουλο Ψήστε για 30λεπτά στους 180ο.


      Επιδόρπιο

      Cheesecake με framboise

      Συστατικά :
      (2 μερίδες)
      • 150 γρ. framboise
      • 3 κοφτές κουταλιές* μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
      • 125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
      • 4 μπισκότα (π.χ. digestives με χαμηλά λιπαρά)
      • 2 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
      • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
      • 1 tablespoon caster sugar
      • 15 γρ. μαργαρίνη

      Τρόπος παρασκευής:
      1. 1- Τοποθετείτε τα framboise, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα.
      2. 2- Βράζετε ελαφρά για 3-4 λεπτά ώσπου να αρχίσουν μόλις να μαλακώνουν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
      3. 3- Εν τω μεταξύ, αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με 1 κοφτή κουταλιά μαγιονέζα και τα τοποθετείτε μέσα σε 2 ποτήρια.
      4. 4- Ανακατεύετε το ξύσμα και την κρυσταλλική ζάχαρη μέσα σε ένα δοχείο μαζί με το γιαούρτι και 2 κοφτές κουταλιές μαγιονέζα και μοιράζετε το μίγμα στα δύο ποτήρια.
      5. 5-  Περιχύνετε με το μίγμα των φρούτων.
      6. Σερβίρετε τα τσιζκέικ ζεστά ή μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για μερικές ώρες.


        Υ.Γ.: Πειραματιστείτε με δικές σας παρεμβολές και εναλλαγές γιατί η μαγειρική θέλει φαντασία!


        xxx
        Asp X












1 σχόλια:

Tina Pippo είπε... at 3 Μαρτίου 2013 - 11:34 μ.μ.

Πολύ ωραίες οι συνταγές σου!!
Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #24 :)
Καλή εβδομάδα!!!

Δημοσίευση σχολίου

 

Followers

Δημοφιλείς αναρτήσεις