THE A NIGHT (NightersBlogBanner)



Προδοσία...

Καλησπέρα φίλοι μου.
Υπάρχει ένα γνωμικό που λέει:
''όταν πεθάνω θέλω να με θάψουν οι εχθροί μου γιατί όσο ζούσα με έθαβαν οι φίλοι μου.''


Η προδοσία σημαίνει αθέτηση της εμπιστοσύνης κάποιου.Στους περισσότερους από εμάς έχει συμβεί,έστω μία φορά,κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο,να μας προδώσει.Αυτό πονάει βαθιά και έχει ως αποτέλεσμα να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας προς τους ανθρώπους και να κλειστούμε στον εαυτό μας,βλέποντας καχύποπτα,ή ακόμα και υποτιμητικά,τους υπόλοιπους ανθρώπους.


Καταρχάς θεωρώ πολύ πιο ''βαριά'' την προδοσία από φίλο, παρά από ερωτικό/ή σύντροφο.Στη δεύτερη περίπτωση,υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις,μπορείς να δείξεις κατανόηση ή ακόμα και να συγχωρέσεις.Η προδοσία από φίλο όμως είναι πολύ πιο επώδυνη καθώς η φιλία αποτελεί την σπουδαιότερη μορφή σχέσης.


Βέβαια πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι όταν κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο μας προδώσει συνήθως δεν το κάνει για να μας βλάψει,αλλά γιατί επιλέγει να βάλει τα προσωπικά θέλω και το συμφέρον πάνω από τη σχέση του με εμάς.Επικρατεί δηλαδή η ανθρώπινη αδυναμία,η οποία βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι κατακριτέα.


Όμως είναι σημαντικό εμείς από αυτή την εμπειρία να μην βγούμε χειρότεροι αλλά καλύτεροι.Εάν δηλαδή μας συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να κρατήσουμε το γεγονός αυτό ως εμπειρία ζωής και να συνεχίσουμε με ένα ίσως πιο αυστηρό κριτήριο,αντιμετωπίζοντας όμως πάντα καλοπροαίρετα τους ανθρώπους που θα έρθουν στη ζωή μας,χωρίς να τους βλέπουμε σαν μελλοντικούς προδότες.


Μετά λοιπόν από μία τέτοια εμπειρία μην γίνετε άνθρωποι δύστροποι και αγενής,κρύβοντας το καλό σας πρόσωπο στο φόβο ότι θα πληγωθείτε ξανά,άλλα βελτιωθείτε ως άνθρωποι και υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα γίνεται ίδιοι με τους ''άσπονδους φίλους σας''.


Και όσο για αυτούς που σας πρόδωσαν μην ανησυχείτε γιατί θα τιμωρηθούν από τις ίδιες τις επιλογές τους.


Κι ένα τσιτάτο για καληνύχτα...





''Η προδοσία απλά φαίνεται ότι ποτέ δεν θριαμβεύει. Ο λόγος είναι ότι όταν θριαμβεύει, κανείς δεν την αποκαλεί προδοσία.''

Τζον Χάρινγκτον.







Αυτά για απόψε...Θα τα ξαναπούμε την επόμενη Τετάρτη...

Καληνύχτα παίδες!

by David

Σχόλια

 1. Καλώς σε βρήκα!

  Ωραία η ανάρτησή σου... Συμφωνούμε σε όλα... η προδοσία όντως πονάει και μας κάνει να αναθεωρούμε εκ βάθρων πρόσωπα και καταστάσεις. Ξέρεις πού διαφωνώ; Στο θέμα της ανθρώπινης αδυναμίας. Για μένα δεν είναι κατακριτέα, ακριβώς γιατί είμαστε άνθρωποι και διακατεχόμαστε από αδυναμίες - τελειότητα δεν υπάρχει στο είδος μας, οι αδυναμίες είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης και δε μπορεί αυτό να αλλαχθεί. Όταν είσαι σε θέση να το αποδεχτείς αυτό, ως χαρακτηριστικό όχι μόνο δικό σου αλλά και των άλλων γύρω σου, μπορεί να καταφέρεις να μειώσεις τον πόνο που σου προκαλούν και να προχωρήσεις ακόμη πιο δυνατός από την εμπειρία, με ή χωρίς εκείνους.

  Καλό σου βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πόσο δίκιο!!Αν σκεφτείτε ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε βγάζει νόημα πόσο πονάει η προδοσία τους!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα!
  Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια!
  Funky Monkey οι παρατηρήσεις σου είναι πολύ σωστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η προδοσία λέξη που από την αρχαιότητα έχουμε συναντήσει και τα αποτελέσματα πάντα οδυνηρά .
  Προσωπικά πιστεύω οτι ναι πονάει πολύ ,φέρνει απογοήτευση και θλίψη. Ομως είναι απλά μια ανθρώπινη αδυναμία που θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε να μην το κάνουμε ούτε κατά λάθος.
  Μεγαλύτερη διάσταση για μένα αποκτά η προδοσία της συνείδησης , των αρχών και των ιδεών και αναφέρομαι σε κείνους που κλήθηκαν να προασπίσουν το έθνος , τη δικαιοσύνη την αξιοκρατία. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου