THE A CITY NEWS
Καλησπέρα σας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

{*}Εμφανώς ικανοποιημένος αλλά και αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα τις διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος για την ανάκαμψη της οικονομίας επέστρεψε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.
Ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής έδωσε το στίγμα των προθέσεων του. «Μόλις τελείωσε με επιτυχία ο ένας μαραθώνιος και τώρα ξεκινά ο επόμενος. Για εμένα και την κυβέρνηση, η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει λεπτό για χαλάρωση» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

 
Οι πρώτες κινήσεις Σαμαρά
• Ανακούφιση υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οι συζητήσεις του Κ. Χατζηδάκη με την Ένωση Ελλήνων Τραπεζών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένουν την εκταμίευση της δόσης προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.
• Μέτρα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Το ξεμπλοκάρισμα των 850 εκατ. ευρώ από την τράπεζα επενδύσεων ήταν το πρώτο βήμα ενώ μέσα στο 2013 θα διατεθούν και νέα κονδύλια. Παράλληλα είναι έτοιμα δύο προγράμματα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το πρώτο θα προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών ύψους 440 εκατ. ευρώ και το δεύτερο από το Υπουργείο Ανάπτυξης με εγγύηση του ΕΣΠΑ ύψους 1 δισ. ευρώ. Επίσης μέσω του ΕΤΕΑΝ (εθνικό ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης) θα αντιμετωπιστούν τα δάνεια που «πνίγουν» τις επιχειρήσεις. Ένας ακόμη στόχος είναι η απεμπλοκή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που είναι «παρκαρισμένα» στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) και εμφανίζουν χαμηλά έως μηδενικά ποσοστά απορρόφησης. Παράλληλα προχωρά και το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων τα οποία θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.
• Ψήφιση Φορολογικού: Έχει κατατεθεί ήδη στην βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές του νέου χρόνου.
• Επενδύσεις – Αποκρατικοποιήσεις:Μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ήδη την μείωση της γραφειοκρατίας για τις νέες επιχειρήσεις. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι αποκρατικοποιήσεις. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε εκτάκτως στις Βρυξέλλες τον Κωστή Χατζηδάκη καθώς αμέσως μετά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου συναντήθηκε με τον Χ. Αλμούνια προκειμένου να συζητήσουν τρόπους για να ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια για την αποκρατικοποίηση υπηρεσιών του ΟΣΕ. 
{*}Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα πάνω από 20.000- 25.000 ευρώ, καλούνται και πάλι να σηκώσουν στις πλάτες τους τα μεγαλύτερα φορολογικά βάρη. Στις οικογένειες με παιδιά, οι μεγάλες επιβαρύνσεις από την κατάργηση του έξτρα αφορολογήτου αντισταθμίζονται πλήρως, ενώ προκύπτουν και οφέλη στην περίπτωση που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 20.000 ευρώ για όσους έχουν έως τρία παιδιά. Οικογένειες με τέσσερα παιδιά έχουν ελαφρύνσεις, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την άλλη, χάνουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και θα κληθούν να πληρώσουν το 2013, τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ από 500 ευρώ, φέτος αλλά οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν και τα …τυχερά τους.
Η νέα κλίμακα φορολόγησης ευνοεί, δραστικά σε σχέση με τους μισθωτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ (χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ελεύθερου επαγγελματία με εισόδημα 100.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει φόρο 29.500 ευρώ ή 5.800 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το μισθωτό των 100.000 ευρώ στον οποίο αναλογεί φόρος 35.300 ευρώ).
{*}Στην προσπάθειά τους να μειώσουν το κόστος και να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους, οι αεροπορικές εταιρείες απέκτησαν ένα νέο… παιχνίδι: Το ρομπότ-μπάρμαν.Δυστυχώς για τους υπόλοιπους το συρόμενο Skytender δεν θα είναι ένα εκσυγχρονισμένο μπαρ στο σπίτι που θα ρωτάει «Τι θέλετε να πιείτε;». Αλλά η συσκευή απέχει μόνο ένα μικρό βήμα από αυτή τη χρήση.
Το Skytender προς το παρόν δημιουργήθηκε για να τοποθετείται στα αεροπλάνα και να δουλεύει σαν αυτόματος πωλητής αναψυκτικών και άλλων ποτών.Μπορεί να συνδυάσει μέχρι και 15 διαφορετικά ποτά και προσφέρει στους επιβάτες περίπου 100 διαφορετικά ποτά ή γεύσεις, συμπεριλαμβανομένων κρύων και ζεστών ροφημάτων.{*}Ο 20 χρονος, Adam Lanza, από το Κονέκτικατ, φαίνεται να είναι ο μακελάρης που δολοφόνησε τα παιδιά στο σχολείο των ΗΠΑ, σύμφωνα με διεθνή μέσα.Όπως μεταδίδει το abcnews, ο Adam πυροβόλησε και σκότωσε την μητέρα του πριν πάρει το αυτοκίνητό της για να μεταβεί στο σχολείο Sandy Hook, οπλισμένος με δυο περίστροφα και ένα ημι-αυτόματο τουφέκι.
Παιδί χωρισμένων γονιών ο Adam, φίλοι της οικογένειας κάνουν λόγο για έναν προβληματικό νέο περιγράφοντάς τον ως «άκαμπτο».«Δεν είχε καθόλου επαφές και δεν έκανε παρέα με άλλα παιδιά», δήλωσαν στο abc.Οι αρχές θεωρούν ότι η μητέρα του Adam εργαζόταν παλαιότερα στο σχολείο όχι ως δασκάλα, αλλά ως εθελόντρια.


{*}Δεκαοκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ανοιχτά της Λέσβου μια βάρκα στην οποία επέβαιναν πάνω από 20 αλλοδαποί, «έβαλε» νερά και τελικά βούλιαξε.
Ήδη το λιμενικό έχει περισυλλέξει 18 πτώματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων ναυαγών. Ένα άτομο εντοπίστηκε ζωντανό και σύμφωνα με τα όσα είπε στη βάρκα ήταν και δύο Τούρκοι που μετέφεραν τους μετανάστες.


{*}Aκόμη ένα αστέρι προστέθηκε στη Λεωφόρο της Δόξας και αυτή τη φορά φέρει το όνομα του διάσημου ηθοποιού Hugh Jackman...
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Les Miserables" πήρε το αστέρι με το νούμερο 2.487 και δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος.

Είπε στο E!: " Είναι μια σουρεαλιστική ημέρα. Το πιθανότερο είναι ότι πάντα θα θυμάμαι την ημερομονία Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και νομίζω ότι αμέσως θα πάω να αγοράσω ένα τυχερό λαχείο, γιατί είναι σαν να με ψάχνει κάποιος αυτή την υπέροχη στιγμή".
O διάσημος ηθοποιός προσθέτει: " Είμαι ενθουσιασμένος. Το αστέρι είναι ακριβώς έξω από το χώρο που φιλοξενούνται τα όσκαρ. Αν η ταινία είναι υποψήφια, θα ήταν ωραίο να το πάρουμε και να το δείξουμε σε όλους".
{*}Η Βάσια Τριφύλλη, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δεν θα χορέψει αυτήν την Κυριακή στο "Dancing with the stars", 

 
καθώς η ηθοποιός έχει υψηλό πυρετό λόγω μιας ίωσης που την ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες.


ΑΘΛΗΤΙΚΑ{*}Επεισόδια σημειώθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου διεξάγεται ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού – Αρμάνι Μιλάνο για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα.
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν πέτρες και 6-7 μολότοφ προς τους αστυνομικούς, έξω από τη θύρα των οργανωμένων. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λαμψης.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.{*}Ο Ανδρέας Δημητρέλος μαζί με τον Έβαλντ Λίνεν συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον Φάνη Γκέκα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, επισημοποιώντας το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτησή του.
Ο διεθνής επιθετικός δεν θέλησε να δώσει μια απάντηση εν θερμώ, κάτι που αναμένεται να πράξει προσεχώς. Εφόσον μάλιστα υπάρχει αμέσως εξέλιξη στην υπόθεση Βιντιάδη, ενδεχομένως οι όποιες ενστάσεις του διεθνούς επιθετικού να καμφθούν.Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα με άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο να εύχονται για αίσιο τέλος, καθώς ο Γκέκας αναμένεται να δώσει ουσιαστική λύση στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας.


ΚΑΙΡΟΣ
 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-12-2012
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -3 (ΜΕΙΟΝ 3) ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΩΣ ΒΡΑΔΥ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ .
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΒΡΟΧΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥΑυτές ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας.
Θα τα ξαναπούμε αύριο.Καλό υπόλοιπο Σαββάτου!

   

Σχόλια