THE A CITY NEWSΚαλησπέρα σας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

{*}Κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ φωτίζει τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον Επενδυτή, η ενημέρωση με έγγραφο εντός του ΔΝΤ έγινε την παραμονή του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Στο έγγραφο, λοιπόν, αναφέρονται τα εξής: «Το πρόβλημα του ΔΝΤ δεν είναι πλέον με τους Ελληνες που έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονταν, αλλά με τους Ευρωπαίους που πρέπει να συμφωνήσουν σε πολιτικές μείωσης του χρέους στο 120% το 2020, ώστε το πρόγραμμα να γίνει τώρα αξιόπιστο και να πειστούν οι αγορές. Και η αξιοπιστία του ΔΝΤ βρίσκεται σε αμφισβήτηση. Το ΔΝΤ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κλοτσήσει το ντενεκεδόκουτο (σ.σ. Ελλάδα) στο δρόμο και δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αποχώρηση του Ταμείου από το πρόγραμμα».


{*}Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στο Βερολίνο για εξεύρεση λύση του ελληνικού προβλήματος, καθώς θεωρούν ότι ήρθε η ώρα των συμβιβασμών.Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, τα μηνύματα είναι θετικά για την εξεύρεση λύσης στο Eurogroup της Δευτέρας, λύση όμως που πρέπει να γίνει αποδεκτή και από το ΔΝΤ.

Στο Βερολίνο διαμηνύουν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και δεν θα σταματήσουν μέχρι τη Δευτέρα καθώς είναι αναγκαία η άμεση εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Παράλληλα, για άλλη μία φορά, δια στόματος Μέρκελ, απορρίπτεται το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Επισήμως όμως, το Βερολίνο δεν θέλει να αναφέρεται κάτι τέτοιο στις αποφάσεις που θα παρθούν την Δευτέρα.
Τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν ακόμα είναι το χρηματοδοτικό κενό των 10 δισ. ευρώ αλλά και σε ποιο βαθμό θα μειωθούν τα ελληνικά επιτόκια. Το Βερολίνο δεν επιθυμεί να μειωθούν όσο και τα δικά τους, δεν θέλει δηλαδή να δανείζεται η Ελλάδα λιγότερο απ’ ότι δανείζεται η Γερμανία.


{*}Κατ’ αρχήν συμφωνία για το κυπριακό Μνημόνιο φαίνεται ότι έχει προκύψει μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας. Την σύγκλιση των απόψεων για τη δανειοδότηση της χώρας ανακοίνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία.
Η βασική εκκρεμότητα προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία είναι η έκθεση αξιολόγησης προκειμένου να καθοριστεί το ακριβές ύψος του ποσού που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου. Το θέμα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου το Eurogroup εντός του ίδιου μήνα να μπορέσει να ανάψει το «πράσινο φως» για τη συμφωνία και να προχωρήσει η έγκριση της δανειοδότησης από τα κοινοβούλια των κρατών – μελών της ευρωζώνης.
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπολογίζει ότι όλη η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου του επόμενους έτους και στη συνέχεια η κυπριακή οικονομία θα είναι σε θέση να αντλήσει ρευστότητα από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις έκανε λόγο χθες για «αποφασιστική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Όλι Ρεν χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη σημαντικό βήμα προς την επίτευξη πλήρους συμφωνίας για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου το οποίο μπορεί να οριστικοποιηθεί μετά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα ενός εμπράγματου ελέγχου και μετά από συμφωνία του Eurogroup.
Στην πρόοδο των συνομιλιών αναφέρθηκαν και οι δανειστές της Κύπρου. Σε κοινή δήλωση η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ανέφεραν ότι «οι αρχές (της Κύπρου) και οι ομάδες της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ σημείωσαν ικανοποιητική πρόοδο για την επίτευξη συμφωνίας πάνω στις βασικές πολιτικές για την ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών, την αποκατάσταση ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την οικονομία να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα».


{*}Θαμμένα σε ένα χωριό κοντά στην αρχαία Ολυμπία, βρήκαν οι αστυνομικοί τα κλοπιμαία, τον θησαυρό του μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας. Συνελήφθησαν τρεις αρχαιοκάπηλοι, Ελληνες και οι τρεις.

Στα ίχνη τους έφτασε η ΕΛΑΣ, μέσω αστυνομικού που είχε εμφανιστεί ως αγοραστής ενός χρυσού δαχτυλιδιού της μυκηναϊκής εποχής. Ο δράστης ζητούσε 300.000 ευρώ. Το ραντεβού κλείστηκε σε ξενοδοχείο της Πάτρας χθες το μεσημέρι, όπου και έγινε η σύλληψη. Ο δράστης έβγαλε όπλο, αλλά ακινητοποιήθηκε εγκαίρως και στη συνέχεια "έδωσε" και τους δύο συνεργούς του.Εκτιμάται ότι, ευτυχώς, βρέθηκαν άθικτα όλα τα κλοπιμαία.Θυμίζουμε ότι η κλοπή - ένοπλη εισβολή - στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Αφαιρέθηκαν 65 θησαυροί. Η ληστεία αποτέλεσε, μάλιστα, την αφορμή για την παραίτηση του τότε υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου.


{*}Πολίτες της Ρωσίας τα "βάζουν" με τη βασίλισσα της ποπ, Madonna, και την "σέρνουν" στα δικαστήρια! Ο λόγος είναι η υποστήριξή της στους ομοφυλόφιλους κατά τη διάρκεια της συναυλίας της.Πολίτες της Ρωσίας ζητούν αποζημίωση 10, 7 εκατ. δολαρίων για "ομοφυλοφιλική προπαγάνδα". Ισχυρίζονται ότι η υποστήριξη των ομοφυλόφιλων κατά τη διάρκεια της συναυλίας της, είναι επιζήμια για τη νεολαία της Ρωσίας.

Η Ένωση Εμπορίου της Ρωσίας, ισχυρίζεται ότι η προπαγάνδα της βασίλισσας της ποπ, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ρυθμό γεννήσεων της χώρας, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο μελλοντικός αριθμός των στρατιωτών.Μια μητέρα, η Darya Dedova, είπε στην κατάθεσή της: "Πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά, όταν ακούν για την ισότητα στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αντί για την παραδοσιακή αγάπη;"Η δίκη έγινε σε Δικαστήριο της Αγίας Πατρούπολης και Δικαστής απείλησε πολλές φορές να βγάλει έξω τους δημοσιογράφους, που ήταν εκεί για να καλύψουν το θέμα, επειδή γελούσαν με ό,τι άκουγαν.Τελικά, αποφάσισε να απορρίψει την υπόθεση.Είναι περιττό να πούμε ότι η Madonna δεν σχολίασε ποτέ το γεγονός.


{*}Οι περισσότεροι έχουν γνωρίσει και έχουν αγαπήσει τον ερευνητή Sherlock Holmes σε μια ώριμη ηλικία! Μάλλον, όμως, ήρθε η ώρα να ανακαλύψουν ότι το δαιμόνιο της έρευνας το είχε από τότε που ήταν νεαρός...Ο σεναριογράφος Evan Spiliotopoulos κατέθεσε το σχέδιο σε μεγάλο studio, ώστε να γυριστεί ταινία με τον Sherlock Holmes νεαρό.

Φυσικά, η σκέψη δεν είναι πρωτότυπη. Το 1985 προβλήθηκε η original ταινία, με παραγωγούς τον Steven Spielberg και τον Frank Marshall.Στο μεταξύ, ο Jude Law επιβεβαίωσε ότι το σενάριο για την τρίτη κατά σειρά ταινία με τις περιπέτειες του Sherlock Holmes, είναι σε εξέλιξη.Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε ξανά τον Robert Downey Jr.


ΑΘΛΗΤΙΚΑ

{*}Απολύθηκε από την εθνική Βραζιλίας ο Μάνο Μενέσες. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός είχε αναλάβει τα ηνία της «σελεσάο» το 2010, αλλά το κλίμα είχε βαρύνει σε βάρος του μετά την αποτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αλλά και στο Κόπα Αμέρικα του 2011. Σύμφωνα με την ομοσπονδία της χώρας του καφέ, ο αντικαταστάτης του θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους.

Ήδη ακούγονται ως υποψήφιοι για τη διαδοχή οι Τίτε (Κορίνθιανς), Μουρίσι Ραμάλιο (Σάντος) και Λουίς Φελίπε Σκολάρι.Ο Μενέσες στη διάρκεια της θητείας του είχε 21 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες σε 33 παιχνίδια.


ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-11-2012
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 5 ΜΕ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.Αυτές ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας.Θα τα ξαναπούμε αύριο.
Καλό υπόλοιπο Σαββάτου!

Σχόλια