29ος ΌροφοςΤο πάρτυ είχε τελικά πολύ κόσμο. Η Άννι είχε καλέσει πολλούς μες στο φόβο της μην εκτεθεί. Ωστόσο πολλοί ήταν φίλοι φίλων και ούτε καν φίλων μερικοί γιατί όπως είπα είχε καλέσει και άτομα που δεν πολυγνώριζε και μάλλον αυτοί εκμεταλλεύονταν το γεγονός αυτό. Ο καθένας έκανε του κεφαλιού του κι αυτή ήταν αδύνατο να τους ελέγξει πια, τόσο που δεν προσπαθούσε αλλά κλαψούριζε και κατηγορούσε τη κακιά της μοίρα. Καημένη Άννι..
 Το σπίτι ήταν ευρύχωρο, με πολλά δωμάτια και φαινόταν ότι η Άννι ήταν από εύπορη οικογένεια. Και βέβαια το πιο παράξενο είναι το αίσθημα να είσαι στον 29ο όροφο. Πρώτη φορά ήμουν τόσο ψηλά και ένιωθα κάπως … μόνος. Ναι, μόνος. Τόσο μακριά από τον άλλο κόσμο.
Γενικά γινόταν της τρελής αλλά υπήρχαν κι οι σιωπηλοί. Μέσα σ’ αυτούς ήμουν κι εγώ, ο Κόκας, ο Μπίλλυ… εμείς καθόμασταν στον καναπέ, εγώ στη μέση και πού και πού σχολίαζα κάτι με τον Κόκα. Ο Μπίλλυ ήταν εντελώς σοβαρός και ανέκφραστος και δε μιλούσε σχεδόν καθόλου.
Στον απέναντι καναπέ έβλεπα μία που είχε κολλήσει στο Νικ και φαινόταν να του έκανε συνέχεια ερωτήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Νικ ήταν μια σκοτεινή και μυστήρια φιγούρα με διεισδυτικά μάτια και κίνηση εκκεντρική και μου είχε προκαλέσει κι εμένα το ενδιαφέρον και θα ήθελα πολύ να συζητήσω μαζί του αλλά όχι με αυτή μπροστά.

Εκείνη τη στιγμή ξαφνιαστήκαμε από τη δυνατή μουσική που πλημμύρισε και τράνταξε το κτήριο και επισκίασε την αδιάφορη μουσική που έπαιζε στο σαλόνι σε σχετικά χαμηλό
volume. Ήταν από αυτές τις ηλεκτρονικές μπιτάτες μουσικές που τις νιώθεις σαν να τραβιούνται καλώδια μες στο κεφάλι σου και που παίζουν στα μεταμεσονύχτια club κι η φτωχή μου εμπειρία τις έχει συνδέσει με μυρωδιές ιδρώτα, γυναικείων αρωμάτων και σπέρματος, με παραμορφωμένα μακιγιαρισμένα πρόσωπα και μίνι φούστες, μοναξιά και φώτα που αναβοσβήνουν με διαστημική ταχύτητα.

Ερχόταν από τη κρεβατοκάμαρα. Η Άννι πήγε τρέχοντας μουρμουρίζοντας κάτι κλαψουριστά και οι πιο πολλοί
την ακολούθησαν. Μέσα σ’ αυτούς κι εγώ, αλλά ήμουν πολύ πίσω και δεν διεκδικούσα κάποια καλύτερη θέση. Η πόρτα δεν άνοιγε, ήταν σαν να είχαν βάλει κάτι από μπροστά. Η Άννι έσπρωχνε με λύσσα και ξεσπώντας:
 «ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΓΑΜΩΤΟ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ» «ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!» «ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!»

Κι όταν σταμάτησε η μουσική μετά από 4-5 λεπτά κι ήρθε η σιωπή σαν λύτρωση, έμοιαζε σαν να ένιωθε πάλι αδύναμη. Σύρθηκε μια πολυθρόνα από το δωμάτιο μέσα και ένα αγόρι χωρίς μπλούζα άνοιξε ήρεμα τη πόρτα και ήταν και μια ξανθιά κοπέλα όρθια δίπλα στο κρεβάτι και μερικοί άρχισαν να αναφωνούν από ενθουσιασμό και με πειρακτικό τόνο όπως κάνουν συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κρύβοντας πιθανόν ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο κάποια μικρά ίχνη λύπης.
Το αγόρι είχε μια αυτάρεσκη έκφραση καθώς κούμπωνε το παντελόνι του ενώ το κορίτσι είχε ήδη ντυθεί. Η Άννι άρχισε να τους φωνάζει αλλά την αγνοούσαν. Ποιος να προσέξει τη χοντρή κλαψιάρα Άννι; Αυτοί είχαν κάνει ό,τι ήθελαν. Σεξ, φιγούρα, είχαν βάλει και δυνατά τη μουσική τους κι είχαν φτιαχτεί.. Κι είχαν φάει και είχαν πιει και της είχαν σπάσει και το λάπτοπ και είχαν σκίσει και καταλάθως και τα σχολικά βιβλία του μικρού της αδερφού…Εγώ είχα από πριν καταλάβει ότι κάποιος φώναζε απ’ έξω, αλλά τώρα το πρόσεξαν οι περισσότεροι, που άρχισε να χτυπάει το κουδούνι επίμονα. Η Άννι πήγε να ανοίξει και το τσούρμο την ακολουθούσε. Ήταν ο κ. Παναγιώτης! Τον ήξερα, αλλά ούτε είχα φανταστεί ότι έμενε εκεί. Ήταν πατέρας ενός φίλου μου που είχαμε χαθεί. Ήταν νευριασμένος και είπε προκλητικά:
«Πάτε καλά εσείς εδώ; Τι θόρυβος είναι αυτός. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να κοιμηθεί; Η ώρα είναι 12:30, αύριο εγώ δουλεύω κι ο γιος μου έχει σχολείο. Μη τυχόν ξαναβάλετε μουσική ή καλώ την αστυνομία και τελειώνει το θέμα!»
«Χεστήκαμε!» ακούστηκε μια φωνή από πίσω από τα πλήθη.
«Τι; Ποιος το ‘πε αυτό;» είπε ο κ. Παναγιώτης με φωνή παραμορφωμένη απ’ το θυμό.
Ακολούθησε μια μικρή σιωπή.
«Ας έρθει εδώ μπροστά να το πει αν τολμάει. Ναι ας έρθει εδώ…. Ο ψευτομάγκας..» συνέχισε μπαίνοντας μέσα στο σπίτι.
Και πράγματι πέρασε από τα πλήθη το παιδί με ψηλά το κεφάλι και είδαμε όλοι ότι ήταν το παιδί που βρήκαμε στο δωμάτιο με την ξανθιά κοπέλα. Είπε με μάγκικο και πειραχτικό ύφος:
«Σιγά που θα σε φοβηθώ.» είπε και κοίταξε γύρω τους υπόλοιπους χαμογελώντας ψάχνοντας για συγκατάβαση.
«Άκου να σου πω αλητάκο, σε κατάλαβα τι σόι είσαι. Κοίτα εδώ χάλια.. Αν εσύ ποτέ δεν έχεις δουλέψει στη ζωή σου και κάθεσαι και τρως τα λεφτά των γονιών σου και της Άννι εδώ πέρα, πού να σεβαστείς όμως. Τι τον κάλεσες αυτόν τον αλήτη εδώ πέρα; Εσύ είσαι καλό κορίτσι..», είπε στην Άννι. «Λοιπόν, μη με κάνετε να ξαναασχοληθώ ή παίρνω την αστυνομία.»
«Να μου! Ο πατέρας μου είναι διευθυντής στο τμήμα» συνέχισε ο νεαρός.

Τότε ακούσαμε μια φωνή καμπάνα που μας τρόμαξε λίγο.
«Θα πάρουμε σε άλλο τμήμα τότε. Παλιόπαιδο..»
Ήταν η άλλη γειτόνισσα και μάλλον άκουγε όλη τη συζήτηση αυτή την ώρα.
«Άι μωρή κάργια», της είπε το αγόρι.
«Ναι πω πω, μαγκιά. Έτσι την δείχνεις τη μαγκιά σου εσύ»
«Έλα πάμε, ας αφήσουμε το παιδάκι.» είπε ο κ. Παναγιώτης και την πήρε να βγουν.

Τότε μόλις γύρισαν την πλάτη τους, προς έκπληξη όλων μας, το αγόρι που μέχρι τότε χαμογελούσε έκανε μια απότομη κίνηση και τράβηξε με ανεξέλεγκτη δύναμη τα μαλλιά της γυναίκας η οποία ούρλιαξε απ’ τον πόνο. Ο κ. Παναγιώτης από στιγμιαία αντίδραση χτύπησε δυνατά το αγόρι προς τα πίσω και τον έριξε κάτω. Και το αγόρι τον κοίταξε με μια έκφραση μίσους πιέζοντας με τον αντίχειρα του στην παλάμη του την τούφα καστανών μαλλιών που κρατούσε.

Κι όλοι έτρεξαν να δουν τη γυναίκα, η οποία προσπαθούσε να τους καθησυχάσει και άρχισαν να κατηγορούν το αγόρι, άλλοι με απέχθεια, άλλοι με κάποια κατανόηση και οίκτο καθώς τον είδαν έτσι στο πάτωμα και άλλοι από κομφορμισμό.

Και τότε πήγαν να βγουν έξω οι γείτονες χωρίς πολλά πολλά και όλα ησύχασαν κι εμείς γυρίσαμε στις θέσεις μας.

Αλλά μακάρι να είχαν τελειώσει όλα εκεί. Μετά από λίγα λεπτά ακούσαμε τη χαρακτηριστική φωνή της Άννι να υψώνεται με αγανάκτηση και θυμό και να κατηγορεί την «τύχη της σήμερα». Και σύντομα μάθαμε για τι επρόκειτο:
Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και δεν έβρισκε τα κλειδιά!

----------
By Γιώργος
(Το επόμενο επεισόδιο θα βγει Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου)

Σχόλια