THE A NIGHT (NightersBlogBanner)Η πολυτέλεια του να βαριέσαι...

Καλησπέρα φίλοι μου...
Σκεφτόμουν τι να γράψω απόψε και κατέληξα σε κάτι που αποτελεί κοινό βίωμα για τους περισσότερους από εμάς.

Όλοι μας,άλλοι συχνότερα και άλλοι πιο σπάνια,έχουμε νιώσει το γνώριμο αυτό συναίσθημα της βαρεμάρας,του βαλτώματος και του να νιώθουμε ότι δεν έχουμε κάποιο ενδιαφέρον ή ότι τα υπάρχοντα ενδιαφέροντα μας μας έχουν κουράσει.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα κάτι πολύ σημαντικό...
Αναφέρομαι στην βαρεμάρα και όχι στην κούραση.

Πρέπει λοιπόν σε αυτή την περίπτωση να σκεφτούμε το βασικότερο.Για να έχουμε την πολυτέλεια να βαριόμαστε σημαίνει ότι δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα.Επίσης η βαρεμάρα παρατηρείται συνήθως σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν στήσει γύρω τους μία ωραία και υγιή καθημερινότητα η οποία τους προσφέρει ηρεμία και σιγουριά.Δυστυχώς όμως είναι γνώρισμα της ανθρώπινης φύσης να βαριέται συχνά τέτοιες συνθήκες αλλά αυτό,και το λέω απόλυτα, είναι αχαριστία...

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους...Η βαρεμάρα είναι αντίθετο τόσο της ανασφάλειας όσο και του άγχους που αυτά αποτελούν πραγματικά προβλήματα.

Ωστόσο είναι ανθρώπινο κάποιες φορές να νιώθουμε ότι η καθημερινότητα ή ακόμα και οι άνθρωποι που μας περικλείουν μας προκαλούν ένα αίσθημα ρουτίνας.Αυτό όμως πρέπει να το καταπολέμησουμε γιατί πρέπει να ξέρετε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή μας και ότι τα καλά της καθημερινότητας εύκολα χάνονται αν δεν τα εκτιμούμε.

Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι βαριόμαστε κάτι ή κάποιον όταν είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και μέσα από αυτό έχουμε αποκτήσει κοινά βιώματα και 'πιστεύω' αλλά αυτό δεν είναι ρουτίνα αλλά μια βαθιά και υγιής κατάσταση για την κατάκτηση της οποίας πρέπει να είμαστε περήφανοι!!!

Τέλος πρέπει να πούμε ότι η βαρεμάρα απορρέει από τη σιγουριά και πιστέψτε με ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τη σιγουριά...Από το να έχεις πράγματα,ενδιαφέροντα και πάνω απ'όλα ανθρώπους που ξέρεις ότι είναι σταθερά δίπλα σου και δεν θα σε εγκαταλείψουν.

Επομένως την επόμενη φορά που θα νιώσετε το αίσθημα ρουτίνας να θυμηθείτε πόσο σημαντικές είναι στη ζωή η σιγουριά και η σταθερότητα...
Τα απρόοπτα και τις κακιές εκπλήξεις να φοβάστε...

Και κάτι τελευταίο...Η ζωή δεν μπορεί να είναι 24 ώρες συναρπαστική...Αρκεί να είναι ήρεμη,όμορφη και γαλήνια!!!Η ιστορία της εβδομάδας


Πριν από πολλά χρόνια η Μαρία,μία μαθήτρια, πήγε μια βόλτα μόνη της στο σχολείο γιατί προηγουμένως είχε γίνει ένας καυγάς στο σπίτι της με αυτήν και την μητέρα της. Ξαφνικά έξω από το σχολείο πέρναγε ένας κακοποιός και την είδε μονή της να τριγυρνάει τη νύχτα στο σχολείο. Tης έκλεισε τα μάτια, την έδεσε, της έκλεισε το στόμα και την πήγε μέσα σε μια τάξη όπου εκεί την σκότωσε. Tο άλλο πρωί τα παιδιά πηγαίνοντας μέσα στην τάξη είδαν το πτώμα της και κάτι γραμμένο στον πίνακα ¨ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΩ ΟΛΟΥΣ¨… Επίσης είδαν στο πάνω μέρος του σχολείου τα αρχικά Κ.Β.Σ. Λένε ότι σημαίνει Καταραμένο και αρχικά του δολοφόνου (Β.Σ.). 

Αυτή η ιστορία πέρναγε από τάξη σε τάξη και από μαθητή σε μαθητή τα επόμενα χρόνια. Πολλά παιδιά λένε ότι η ψυχή της -το πνεύμα είναι μέσα στο σχολείο γιατί παρακολουθούν πολλά φαινόμενα, οι πίνακες κουνιόντουσαν, άλλαζαν θέση, και πολλά άλλα. Μια μέρα που μερικά παιδιά ήταν στον 1ο όροφο άκουσαν κάποιον να παίζει πιάνο, πήγαν πάνω και δεν ήταν κανείς.Πάντως μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο...
Και ένα τσιτάτο για καληνύχτα
«Ο συνετός δεν πρέπει ποτέ να χάνει την γαλήνη του. Μην αφήνεσαι καθόλου να σε αποπροσανατολίσει η ρουτίνα, μην παρασύρεσαι ασύνετα μέσα στο πέλαγος της ευημερίας.»
Σάμιουελ Κόλεριτζ

Αυτά για απόψε...Τα λέμε την άλλη Τετάρτη...

Καληνύχτα παίδες!

by David

Σχόλια