THE A NIGHT (NightersBlogBanner)
Μαζί ή μόνος...?

 

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτός που νιώθει μοναξιά είναι και στην πραγματικότητα μόνος του. Αυτό βέβαια δεν είναι αλήθεια. Μπορούμε κάλλιστα να βρισκόμαστε με άλλα άτομα και μάλιστα σε οικείο περιβάλλον και παρ’ όλα αυτά να νιώθουμε απελπιστικά μόνοι. Για να καταλάβουμε καλύτερα όμως την έννοια της μοναξιάς είναι απαραίτητο να εξετάσουμε ορισμένους από τους τρόπους με τους οποίους τη βιώνουμε.


Οι αιτίες της μοναξιάς ποικίλουν...


*όταν είμαστε μόνοι και νιώθουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή

*όταν μας λείπουν οι συναισθηματικοί δεσμοί που είχαμε στο παρελθόν


*όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αλλαγές στη ζωή μας


Κάτι πάρα πολύ σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως τα πράγματα είναι όπως εμείς τα βλέπουμε...αν δηλαδή αντιμετωπίζουμε την ενδεχόμενη μοναξιά ως κάτι κακό,αβάσταχτο που μας κάνει να νιώθουμε αποτυχημένους, είμαστε χαμένοι.ΛΑΘΟΣ


Τα πράγματα πολλές φορές είναι όπως εμείς τα βλέπουμε...Δηλαδή μία μοναχική περίοδο της ζωής μας μπορούμε να τη δούμε ως μία εποχή ανασυγκρότησης και ανασύστασης....Αντί να μεμψιμοιρούμε και να λέμε πως δεν έχουμε κανέναν μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την ξεχωριστή εποχή που μας χαρίζει γαλήνη και ήρεμες στιγμές με τους λίγους και εκλεκτούς που βρίσκονται δίπλα μας!
Εκμεταλλευτείτε λοιπόν στο έπακρο αυτήν την περίοδο ηρεμίας (και όχι μοναξιάς)...


*Μην παραμελείτε τις άλλες σας ανάγκες επειδή η ανάγκη για κάποια σχέση ή φιλία δεν έχει ικανοποιηθεί. Φροντίστε τον εαυτό σας.


*Αξιοποιήστε τις ώρες μοναξιάς βρίσκοντας πράγματα να κάνετε που σας δίνουν ευχαρίστηση. Μην υπομένετε απλώς την ύπαρξή σας ρίχνοντάς την σε έναν καναπέ έως ότου ξαναβρεθείτε με άλλους ανθρώπους.*
Έχετε στο χώρο σας βιβλία, μουσική, ατομικά παιχνίδια, ή σταυρόλεξα, προκειμένου να περάσετε καλά τις ώρες που είστε μόνοι.
Τέλος να θυμάστε ότι τέτοιες ήσυχες περίοδοι είναι ότι καλύτερο για να χαρείτε στιγμές με την οικογένεια και τους πολύ κοντινούς σας φίλους,που υπάρχουν δίπλα σας σε κάθε περίοδο,περνώντας ουσιαστικές στιγμές και όχι ανιαρές κοινωνικές επαφές και διασκεδάσεις όπως συνηθίζεται σε περιόδους που έχουμε πολλές συναναστροφές,οι περισσότερες από τις οποίες είναι παντελώς ανούσιες... Η ιστορία της εβδομάδας

Την δεκαετία του 1960, ένας συμπαθιτικός φαντάρος γνωρίζετε στην Θεσσαλονίκη με μια πανέμορφη κοπέλα. Ύστερα από κάποιες συναντήσεις ένα χειμωνιάτικο βράδυ λέει η κοπέλα στον φαντάρο ότι πρέπει να διακόψουν την σχέση του για λόγους που δεν μπορεί να του εξηγήσει. Ο νεαρός που την αγαπούσε πολύ και δεν ήθελε να την χάσει, θέλησε να πάει στους γονείς του κοριτσιού και να τους εξηγήσει πως έχουν τα πράματα. Ζήτησε η διεύθυνση και του δώθηκε. Λίγο πριν αποχωριστούν επειδή έκανε αρκετό κτρύο ο φαντάρος έδωσε στην κοπέλα το μπουφάν του για να γυρήσει σπίτι. Την άλλη μέρα πάει στο σπίτι του κοριτσιού και εξηγεί τι συμβαίνει. Οι γονείς του κοριτσιού που του είπαν πως εκανε λάθος μιας και η κόρη τους είχε πεθάνει εδώ και 3 χρόνια. Και γεμάτος απορία ο φαντάρος βλέποντας την φωταγραφία του κοριτσιού στον τοίχο λέει:" Μα να η κοπέλα για την οποία σας μιλάω." Το άλλο πρωί μαζί με τους γονείς του κοριτσιού πήγαν στο νεκροταφείο όπου είδε με κατάπληξη ο φαντάρος τον τάφο και το μπουφάν που εκείνος της είχε δανήσει.
Και ένα τσιτάτο για καληνύχτα.
«Είναι καλύτερα να είσαι μόνος παρά σε κακιά παρέα.»
Τζότζ Ουάσινγκτον.


Αυτά για απόψε...Τα λέμε την άλλη Τετάρτη...
Καληνύχτα παίδες!By David

Σχόλια

 1. «Είναι καλύτερα να είσαι μόνος παρά σε κακιά παρέα.»swsto!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μην παραμελείτε τις άλλες σας ανάγκες επειδή η ανάγκη για κάποια σχέση ή φιλία δεν έχει ικανοποιηθεί.

  α ρε David <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ναι φίλε ανώνυμε είναι πράγματι ωραίο γνωμικό...
  σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτα :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Είναι καλύτερα να είσαι μόνος παρά σε κακιά παρέα.» Συμφωνώ!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου