THE A CITY NEWS


Χαίρεται κυρίες και κύριοι....

Για ακόμα μια χρόνια το the A city NEWS είναι κοντά σας,Για να σας ενημερώσει για όλα τα νέα,Από όλους τους χώρους!!!!
------------------------------------------------------------
                            ΕΙΔΗΣΕΙΣ
------------------------------------------------------------

Δεν περιλαμβάνονται τα επιδόματα δώρων και το επίδομα αδείας στις περικοπές των αποδοχών στις ΔΕΚΟ, όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Το έγγραφο έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, στις 4 Σεπτεμβρίου, προς απάντηση ερώτησης που είχαν απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Κυρίτσης σχετικά με το εάν έχει κοπεί το δώρο του Πάσχα από τους μισθούς των εργαζομένων των ΔΕΚΟ.Όπως όμως διευκρινίζει ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του Ν. 4024/2011, το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, απαγορεύεται να υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ το μήνα. «Από τη διατύπωση της διάταξης αυτής προκύπτει ότι για τον υπολογισμό του μέσου κατά κεφαλή κόστους-και όχι των μηνιαίων τακτικών αποδοχών-λαμβάνονται υπόψη το σύνολο των αποδοχών, επιδομάτων κλπ, που καταβάλλονται στους εργαζόμενους και επιβαρύνουν τη μισθοδοσία του φορέα», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι «στα πλαίσια αυτά, και προκειμένου να εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου, η οδηγία που δόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών ήταν να γίνει μια ορθολογική διαμόρφωση των μισθών με βάση και τις περικοπές που προβλέπει ο Ν. 4024/2011, προκειμένου το μέσο κατά κεφαλή κόστος (και όχι ατομικά οι αποδοχές του κάθε εργαζόμενου) να μην υπερβαίνουν το ποσό των 1.900 ευρώ και όχι να περικοπούν τα επιδόματα δώρων και το επίδομα αδείας».Οι βουλευτές που είχαν καταθέσει την ερώτηση επικαλούνταν καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), ότι κατόπιν σχετικής παραίνεσης - οδηγίας της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ και παρά την αρνητική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΣΕΕ, το δώρο Πάσχα και κατά συνέπεια και τα υπόλοιπα δώρα (Χριστουγέννων - αδείας), συνυπολογίζονται στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων, οι οποίες στα πλαίσια της μείωσης των απολαβών των εργαζομένων δεν μπορούν να ξεπερνούν το ποσό των 1900 ευρώ.  

ΠΗΓΗ:http://www.enikos.gr
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όσο γρηγορότερα η Ελλάδα υλοποιήσει το πρόγραμμά της, τόσο το καλύτερο, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στη Βιέννη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αυστριακό ομόλογό της Βέρνερ Φάιμαν με τον οποίο συναντήθηκε.
Όπως ανέφερε, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία, η ίδια είχε πει ότι είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και πως θα περιμένει την έκθεση της τρόικας.
"Ενθαρρύναμε την Ελλάδα να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και όσο γρηγορότερα γίνει αυτό, τόσο καλύτερα", επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι, κατά τα άλλα, ισχύει το πρόγραμμα όπως είχε αποφασιστεί.
Παρατήρησε συγχρόνως ότι, από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα δικαιούται, να γίνει η αξιολόγησή της στη βάση της έκθεσης της τρόικας και να μην ακούγονται κάθε ημέρα και διαφορετικά πράγματα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με τροπολογία που κατατέθηκε χθές στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα απαγορεύθηκε ο διορισμός συζύγου ή συγγενούς α' ή β' βαθμού υπουργών και υφυπουργών στο Δημόσιο.
Όπως ανακοινώθηκε, με τις διατάξεις της ρύθμισης υλοποιείται η απόφαση του πρωθυπουργού για θέσπιση περιορισμών αναφορικά με τον τρόπο στελέχωσης των οργανικών μονάδων των κρατικών λειτουργών (μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών) και θεσμοθετείται η απαγόρευση πρόσληψης συζύγων και συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών (μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών) που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους, ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες στα πολιτικά τους γραφεία.

Πηγή: tovima.gr

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δύο 12χρονα κορίτσια, δίδυμες αδελφές, έπεσαν θύματα μιας 41χρονης γυναίκας, που προσποιήθηκε την καλόγρια, προκειμένου να καταφέρει να μπει στο σπίτι των παιδιών, στον Λαγκαδά, την ώρα που οι γονείς απουσίαζαν.
Με το πρόσχημα ότι πουλάει σταυρούς, η 41χρονη μπήκε στο σπίτι, κι όταν το κοριτσάκι αρνήθηκε να αγοράσει σταυρό, η γυναίκα ζήτησε να της δώσει το δαχτυλίδι που φορούσε στο χέρι της, προκειμένου να το χαρίσει ως τάμα στη Μονή.
Η ανήλικη το έδωσε, αλλά ταυτόχρονα κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο την μητέρα της, η οποία ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που μετά από έρευνα στην περιοχή του Λαγκαδά κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 41χρονη...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Βιετνάμ τις τελευταίες ημέρες από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, προβλέπονται ακόμα περισσότερες βροχοπτώσεις στην ήδη πληγείσα επαρχία Νγκε Αν και οι αρχές απομακρύνουν κατοίκους από επικίνδυνες περιοχές.
Σε ένα περιστατικό, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις χθες, ενώ μετέβαιναν σε ορυχείο στην ορεινή βόρεια επαρχία Γεν Μπάι.
Το Βιετνάμ πλήττεται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα την περίοδο των βροχών.
Περίπου 430 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στο Βιετνάμ από το 2007 εξαιτίας φυσικών καταστροφών ενώ χάνεται περιουσία που υπολογίζεται στο 1% του ΑΕΠ της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Νγκουγέν Ταν Ντουνγκ σε διάσκεψη για τη διατροφική ασφάλεια και τις κλιματικές αλλαγές, προχθές, στο Ανόι.
πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα ποσοστά αποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται, την τελευταία εβδομάδα, να ανεβαίνουν έναντι του αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων, Γκάλουπ, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μετά τη λήξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών, ο Ομπάμα διεκδικεί πλέον το 48 με 45 τοις εκατό, έναντι του 47 με 46 τοις εκατό που διεκδικούσε λίγες ημέρες πριν.
 τα ποσοστά μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.
----------------------------------------------------------------------------------
                                      LIFESTYLE
----------------------------------------------------------------------------------