That's the whole thing

Πρωτοβρόχια

Από αύριο έρχονται τα πρωτοβρόχια  Αλλάζει ο καιρός

Γεια σας, γεια σας, γεια σας!
        Άλλη μια εβδομάδα ξεκίνησε και αυτή τη φορά με πολύ βροχή! Μέσα Σεπτέμβρη και το φθινόπωρο αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του με τα Πρωτοβρόχια. Βέβαια σε ορισμένες περιοχές κάποιοι αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητα τους με πιρόγες και κανό, αλλα δε βαριέσαι?(!) Σημασία έχει ότι η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση ' μπορεί να μην μιλάμε για καμιά τρομερή μεταβολή  αλλά τουλάχιστον είναι ένα βήμα για να έρθουμε πιο κοντά στο χειμώνα. Μια ευχάριστη δροσιά πήρε επιτέλους τη θέση αυτής της απαίσιας αποπνικτικής βραδινής ζέστης.



          Υπάρχει, άραγε κάτι πιο ωραίο από τις βόλτες στη βροχή? Ν' ακούς στην ομπρέλα σου τις χιλιάδες σταγόνες σε διαφορετικές συγχορδίες άλλοτε γρήγορα και προς το τέλος αργά και ίσως βασανιστηκά (?) Και έπειτα το άρωμα της βροχής σ'επαφή με το χώμα? ΜΑ-ΓΙ-ΚΟ
Μ' όλα αυτά όμως κάνεις όρεξη για μια ζεστή σοκολάτα, ε? Κακώς! Δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα η κατάλληλη ατμόσφαιρα... Οπότε τι λες για ένα ζουμερό σουφλέ σοκολάτας?!
ΕΠΙΛΟΓΗ No 1 : Τρέχεις στο πλησιέστερο σημείο όπου μπορείς να προμηθευτείς αυτό το λαχταριστό κατασκεύασμα και το τσακίζεις!
ΕΠΙΛΟΓΗ No 2: Σ' αρέσει ν' ασχολείσαι με την κουζίνα? Αν ναι, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες.


Σουφλέ σοκολάτας


         Υλικά

  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 5 αυγά
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα).
    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.


    Και στις δύο περιπτώσεις επιβάλλεται να έχεις παρέα αλλά σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείς ν' απολαύσεις το σουφλέ σου με μια καλή ταινία.
    Περιμένω να μάθω τις επιλογές σας κι αν σας άρεσε η συνταγή...

    ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ !



Σχόλια

  1. τι μου κάνεις!!
    θα πάρω την πρώτη επιλογή για να μαι σίγουρη πως τρώω το σωστό κατασκεύασμα και για παρέα... μια ολόκληρη πολυκατοικία είμαστε, όλο και κάποιον θα βρω!
    Καλό Χειμώνα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά! Εσύ?
    Σωστή!!!
    Ευκαιρία να γνωρίσεις και κανένα ωραίο γείτονα! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου