THE A CITY NEWSΧαίρετε κυρίες και κύριοι.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ{*}«Υπάρχει μεγάλη μείωση των κρατήσεων από τη Γερμανία, αλλά υπάρχει αύξηση από τη Γαλλία» είπε ο Νίκος Κοκλώνης, πρόεδρος της Fast Group International.
«Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ηρεμία και ένα μεγάλο μέρος των τουριστών αναβάλλουν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα για μία μελλοντική στιγμή. Η περσινή ταλαιπωρία με τις απεργίες παίζει ακόμη στα διεθνή ΜΜΕ» είπε ο κ. Κοκλώνης.
Ένα μεγάλο μέρος των τουριστών που θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα κατευθύνονται στην Τουρκία. Επίσης 500.000 οι Έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές φέτος εξαιτίας της κατάργησης των επιδομάτων κοινωνικού τουρισμού» είπε ο κ. Κοκλώνης  περιγράφοντας το τεράστιο πρόβλημα του ελληνικού τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι.

{*}«Θα είμαι αύριο στις Βρυξέλλες. Θα συναντηθώ με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ και με πολιτικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου» είπε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του.
«Θα προβάλλω τις θέσεις της χώρας. Θα προβάλλω την ανάγκη επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το τέλος του 2017, για να ανασάνουν οι πολίτες. Θα ζητήσω  από τώρα,  την Ευρωπαϊκή Εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων των Ελλήνων , το μόχθο μιας ζωής για την ώρα της ανάγκης.  Θα μιλήσω συγκεκριμένα για τα θέματα της ανάπτυξης και της ανεργίας».
«Θα δείξω ότι υπάρχει υπεύθυνη  Αριστερά στην Ελλάδα, που με το καθαρό της πρόγραμμα κερδίζει συμμάχους για τη χώρα. Η μάχη για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η μάχη για τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους όρους και τις δεσμεύσεις του, ο αγώνας για να είναι σταθερά η Ελλάδα στο ευρώ και να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα  είναι ο δικός μας  αγώνας.
Και η ΔΗΜΑΡ το δίνει αυτόν τον αγώνα κάθε στιγμή παντού» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

{*}Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι μείωσε την μέγιστη βαθμίδα στην οποία μπορεί να τοποθετεί το αξιόχρεο των χρεογράφων που εκδίδονται στην Ελλάδα -από κρατικά ή ιδιωτικά ιδρύματα- σε Caa2 (από B1 ως σήμερα), επικαλούμενος τον «εντεινόμενο κίνδυνο» εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.Η ανακοίνωση του αυτή δεν αφορά προς το παρόν το κρατικό ελληνικό χρέος, το οποίο ο οίκος τοποθετεί στη βαθμίδα C, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Ο Moody's εξηγεί στην ανακοίνωσή του ότι παρά τον εντεινόμενο κίνδυνο η χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αυτό «δεν αποτελεί το σενάριο που θεωρεί το βασικό», αν και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου «είναι πιθανό» ο κίνδυνος να «αυξηθεί περαιτέρω».Ο Moody's σημειώνει επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα να κάνει εξαιρέσεις και να αποδίδει υψηλότερη αξιολόγηση αν ο φορέας ο οποίος εκδίδει «ελληνικό» χρέος είναι ουσιαστικά «ξένη επιχείρηση, έχει σημαντικούς πόρους στο εξωτερικό ή λαμβάνει σημαντική υποστήριξη από κάποια οικονομική οντότητα εκτός της χώρας».Ο Moody's αναφέρει παράλληλα ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη το μέγιστο δυνατό αξιόχρεο που θα αποδίδει σε ελληνικά χρεόγραφα θα υποβαθμιστεί περαιτέρω.Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε συνέπεια να υπάρξουν «σημαντικές απώλειες για τους επενδυτές», λόγω της μετατροπής στο νέο νόμισμα του ελληνικού κρατικού και ιδιωτικού χρέους που υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο, καθώς και λόγω των σοβαρών προβλημάτων «για το εθνικό τραπεζικό σύστημα» και «για την πραγματική οικονομία», προσθέτει ο αμερικανός οίκος αξιολόγησης.

{*}Στο Παρίσι συναντήθηκαν ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι δυο πρόεδροι συζήτησαν τις προοπτικές για την ανάπτυξη οικονομικής συνεργασίας και ανθρωπιστικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Γαλλίας.
Επικεντρώθηκαν επίσης, στη συνεργασία για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, καθώς και σε τρέχοντα θέματα, όπως η κρίση στη Συρία.

{*}Την πρώτη διηπειρωτική διασταυρούμενη μεταμόσχευση νεφρού σε παγκόσμιο επίπεδο και με την ονομασία «Kidney Paired Donation-KPD», ανακοίνωσε ο έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Βασίλης Κασκαρέλης, τονίζοντας ότι η συνεργασία της Ελλάδας με τις Ηνωμένες  Πολιτείες σ' αυτό τον τομέα αποτελεί «ιστορικό ιατρικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο».
Ο πρέσβης Κασκαρέλης, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου στην ελληνική πρεσβεία, ανέφερε ότι «η κοινή αυτή προσπάθεια επιβεβαιώνει τη μεγάλη διαφορά που μπορεί να κάνει ένα άτομο. Με τον κόσμο γύρω μας να αντιμετωπίζει οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις, οι οποίες μερικές φορές φαίνονται ανυπέρβλητες, τέτοιες πράξεις επιβεβαιώνουν την πίστη μας στην ανθρωπότητα και μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το κοινό μας μέλλον. Ελπίζω αυτή να ήταν η πρώτη από πολλές τέτοιες μεταμοσχεύσεις σε ολόκληρο τον κόσμο».  
Ο αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρώπη και Ευρασία, πρέσβης Ερικ Ρούμπιν, που επίσης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι «το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη της στενής σχέσης των λαών ΗΠΑ και Ελλάδας». Ο κ. Ρούμπιν εξέφρασε τη συγκίνησή του, επισημαίνοντας ότι ο πεθερός του, δρ. Ρίτσαρντ Σάιμονς, υπήρξε πρωτοπόρος ιατρός στον τομέα μεταμόσχευσης νεφρού τη δεκαετία του '70, ενώ η πεθερά του, δρ. Ρομπέρτα Σάιμονς, δημοσίευσε την πρώτη μελέτη για την κοινωνική διάσταση της αλτρουιστικής δωρεάς νεφρών από ζώντες δότες.Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η διαδικασία της διασταυρούμενης μεταμόσχευσης πραγματοποιείται όταν δωρητής, που είναι ασύμβατος με συγκεκριμένο λήπτη, υπόσχεται να δωρίσει το νεφρό του σε κάποιο άγνωστο άτομο, ώστε να μπορέσει ο αποδέκτης να αποκτήσει συμβατό νεφρό προς μεταμόσχευση από κάποιο άλλο άγνωστο άτομο.

{*}Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 29χρονο μοτοσικλετιστή σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, στην οδό Μοναστηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο νεαρός αναβάτης του δικύκλου συγκρούστηκε, κάτω από άγνωστες ακόμη συνθήκες, με το αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος, και στη συνέχεια προσέκρουσε σε παρακείμενο σταθμευμένο φορτηγό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.Ο οδηγός του Ι.Χ. συνελήφθη και ανακρίνεται, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

{*}Όπως είναι γνωστό, η βασίλισσα Elizabeth στις 4 Ιουνίου, θα συμπληρώσει 60 χρόνια στο θρόνο. Οι εκδηλώσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει, θα κορυφωθούν την προσεχή Δευτέρα.
Mάλιστα, προς τιμήν της βασίλισσας, έχουν κληθεί και θα τραγουδήσουν μερικοί από τους πιο γνωστούς stars του πλανήτη.
Ο Sir Paul Mc Courtney  - o οποίος είχε τραγουδήσει και στην επέτειο των 50 χρόνων της βασίλισσας στο θρόνο -  ο Robbie Williams, το boy band JLS, ηKylie Minogue, ο Stevie Wonder και η Shirley Bassey. Οι τρεις τελευταίοι θα τραγουδήσουν το "Diamonds are forever", τραγούδι που ταιριάζει στην περίσταση.
Την ομάδα των stars θα συμπληρώσουν οι Gary Barlow και Cheryl Cole.
O Robbie Williams, που είναι ουσιαστικά ο διοργανωτής των βασιλικών εκδηλώσεων, δήλωσε χαριτολογώντας: " Αν αυτό δεν με κάνει ιππότη, τότε τίποτα δεν θα με κάνει. Ανυπομονώ για το show".

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

{*}Τα ψέμματα τελείωσαν και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό θα λύσουν τις διαφορές τους στις 19:00 στο ΣΕΦ στον 5ο τελικό που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή Ελλάδος.
Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός την Τετάρτη και μετά τη νίκη του στο ΟΑΚΑ κατάφερε να ισοφαρίσει την σειρά των τελικών της Α1 σε 2-2. Η σειρά οδηγήθηκε σε 5ο ματς, με τον Ολυμπιακό να έχει για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια το πλεονέκτημα έδρας σε τελευταίο παιχνίδι σειράς τελικών της Α1.
Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός παρακολούθησε, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ομάδας Γιώργο Σκινδήλια, την τελευταία προπόνηση των Πρωταθλητών Ευρώπης πριν τον αυριανό τελικό με τον Παναθηναϊκό που θα κρίνει και τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είδε και τους 16 παίκτες του να βγάζουν όλη την προπόνηση και η λογική λέει πως αύριο στη 12αδα θα βρεθούν αυτοί που αγωνίστηκαν στο τέταρτο ματς στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή εκτός θα μείνουν για ακόμη μια φορά οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Μιχάλης Πελεκάνος.
Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα κι υπό το βλέμμα του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ, Θανάση Γιαννακόπουλου. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πέραν της ανεβασμένης ψυχολογίας απ' την εμφάνιση του 2-2 και τη διοικητική στήριξη, αναμένεται να πάρουν και οπαδική ντόπα, αφού κόσμος της ομάδος αναμένεται να βρίσκεται στο ξενοδοχείο, όπου θα καταλύσει η αποστολή, πριν αναχωρήσει για το Σ.Ε.Φ. (19:00/ΝΕΤ).

ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-06-2012 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 
ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ. 
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΟΜΒΡΟΙ. ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΟΜΒΡΟΙ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΤΟΠΙΚΑ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ 
ΑΤΤΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

Αυτές ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας.
Να έχετε ένα όμορφο βράδυ Σαββάτου!


Σχόλια