THE A NIGHT...(NightersBlogBanner)Προς όλα τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες...


Καλησπέρα φίλοι μου.
Για μία ακόμα Τετάρτη είμαστε παρέα,ωστόσο το σημερινό άρθρο απευθύνεται σε κάπως πιο περιορισμένο κοινό,καθώς αυτή τη Δευτέρα ξεκινούν,σε ιδιαιτέρως βαρύ κοινωνικοοικονομικοπολιτικό κλίμα,οι πανελλήνιες εξετάσεις και είναι λογικό το άγχος και η μειωμένη αυτοπεποίθηση των υποψηφίων να έχουν κορυφωθεί.


Έχοντας περάσει από αυτό το στάδιο κατανοώ ότι υπάρχει ανασφάλεια,καθώς έχει επικρατήσει η άποψη ότι από ένα γραπτό κρίνεται η ζωή σου.Ο θεσμός τον πανελληνίων είναι σίγουρα απαρχαιωμένος και απόλυτα αναχρονιστικός καθώς,κατά τη γνώμη μου,δεν βραβεύονται οι καλοί μαθητές αλλά οι καλοί παπαγάλοι(εξάλλου δεν είναι λίγα τα παραδείγματα πτυχιούχων που είναι ζώα όρθια).


Ωστόσο καλοί μου υποψήφιοι,εφόσον με αυτό το σύστημα δίνετε,σε αυτό οφείλετε να προσαρμοστείτε.Καταρχάς να έχετε στο μυαλό σας ότι η επιτροπή που ορίζεται από το υπουργείο για να βάλει τα θέματα αποτελείται συχνά από άτομα ανεγκέφαλα που βρίσκονται εκεί λόγω καλών κονέ,άλλωστε τα ουκ ολίγα παραδείγματα λανθασμένων θεμάτων το αποδεικνύουν.Για αυτό να έχετε στο νου σας πως πρόκειται για άτομα κατώτερα άρα...ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΒΑΣΤΕ!


Οπότε το θέμα της αυτοπεποίθησης το έχουμε...πάμε να δούμε τι γίνεται με το άγχος.
Καταρχάς το άγχος είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικό.Θολώνει την κρίση μας με αποτέλεσμα να αποδίδουμε λιγότερο απ'όσο αξίζουμε.Άρα αδικούμε τον εαυτό μας.


Επίσης κάτι άλλο που συχνά κάνουμε στις εξετάσεις είναι να μένουμε για ολόκληρες νύχτες άυπνοι για να διαβάσουμε, αλλά και να μην έχουμε όρεξη για φαγητό,με αποτέλεσμα να καταπονούμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μαζί με το σώμα να εξασθενεί και το μυαλό,το οποίο χρειαζόμαστε ακέραιο.Πρέπει να τρώτε τροφές δυναμωτικές που δεν σας προκαλούν δυσπεψία και σας γεμίζουν ενέργεια όπως φρούτα και λαχανικά.Ακόμα είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε και τις ώρες του ύπνου.Να κοιμάστε κανονικά οχτάωρο και να κάνετε μικρά διαλείμματα ανάμεσα στο διάβασμα.


Επιπλέον οι αποδοτικές ώρες για τον καθένα είναι διαφορετικές.Άλλοι διαβάζουν καλύτερα το πρωί,άλλοι το απόγευμα.Είναι σημαντικό λοιπόν να εκμεταλλεύεστε τις ''καλές'' σας ώρες με διάβασμα και να ξεκουράζεστε τις υπόλοιπες.


Πρέπει επίσης να θυμάστε φίλοι μου ότι είναι σημαντικό να μην διαβάζετε λίγη ώρα πριν την εξέταση.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να συγχυστείτε και να νομίζετε πως τα ξεχάσατε όλα.Να τελειώσετε την επανάληψη σας την προηγούμενη μέρα της εξέτασης και,ξυπνώντας το πρωί,να μην κάνετε καμία σκέψη,αλλά να πάτε να γράψετε με ψυχραιμία και διαύγεια.


Σας συμβουλεύω ακόμα,μετά την εξέταση του μαθήματος να μην ανατρέξετε στο internet να δείτε τις απαντήσεις γιατί είναι πιθανό βλέποντας κάποια λάθη να πανικοβληθείτε και να απογοητευτείτε και αυτό να σας κοστίσει στα υπόλοιπα μαθήματα.


Τέλος μην σκέφτεστε καθόλου την κούραση...φορτσάρετε λίγο γιατί σας διαβεβαιώνω ότι μετά για 4-5 μήνες σας περιμένει η απόλυτη ξεκούραση και μόλις όλο αυτό τελειώσει θα καταλάβετε ότι η ζωή είναι κάτι πολύ πιο πέρα από τις πανελλήνιες!


Καλή επιτυχία σε όλους!


Αυτά για απόψε.Τα λέμε την άλλη Τετάρτη με τα δικά μας θέματα μάγκες και μαγκίτισσες. 


by David


Σχόλια