THE A CITY NEWS


Καλησπέρα σας!!Πάμε να ενημερωθούμε.

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες
Ημέρα περισυλλογής για τους ψηφοφόρους και χαλάρωσης για τους αρχηγούς των κομμάτων, μετά τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, είναι η σημερινή.

Τα κομματικά επιτελεία στρέφουν το βλέμμα στην αυριανή μάχη και στο αποτέλεσμα της κάλπης, που θα καταγράψει, εάν και κατά πόσον, τα διλήμματα που έθεσαν, έπεισαν τους πολίτες.
Σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί παρέθεσαν το καθιερωμένο ούζο στους δημοσιογράφους, ενώ συζήτησαν με απλούς πολίτες και ψηφοφόρους τους.

Όλα έτοιμα για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση

 Βάσει του σχεδιασμού θα γίνει στις 9.30 η ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά μπορεί να μην είναι η τελική, εάν είναι μεγάλος ο αριθμός των συνδυασμών που φλερτάρουν με το ψυχολογικό όριο του 3% επηρεάζοντας έτσι την κατανομή των εδρών.
Στο υπουργείο Εσωτερικών μετά και τη γενική πρόβα, στο κέντρο συλλογής και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, δηλώνουν πανέτοιμοι για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στις οποίες δικαίωμα ψήφου έχουν 9.851.000 πολίτες, καθώς έχει ληφθεί μέριμνα και για τις ηλεκτρονικές απειλές. Μαθαίνουμε που ψηφίζουμε μέσω ίντερνετ από την ειδική εφαρμογή στην  ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ www.ypes.gr ή καλώντας σε μία τις 10 τηλεφωνικές γραμμές που έχουν  δημιουργηθεί για την ενημέρωση των εκλογέων.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, και εναλλακτικά με την επίδειξη της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας είτε με σχετική προσωρινή βεβαίωση από τις αρμόδιες αρχές. Για τη χορήγηση οποιουδήποτε εγγράφου τα γραφεία ταυτοτήτων θα λειτουργούν σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα και ανήμερα των εκλογών από τις 8 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα. Τα δημοτολόγια θα είναι ανοικτά την παραμονή των εκλογών από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, και την ημέρα της κάλπης από τις 7.00 το πρωί έως το απόγευμα.
Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, βάζουμε έναν σταυρό, μέχρι δύο σταυρούς σε τετραεδρικές, πενταεδρικές και επταεδρικές περιφέρειες. Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, βάζουμε μέχρι τρεις σταυρούς, ενώ στις πολύ μεγάλες περιφέρειες, όπου εκλέγονται από 13 βουλευτές και πάνω βάζουμε μέχρι τέσσερις σταυρούς. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα.


Στάση αναμονής αλλά και ανησυχία για τις εκλογές
Την «προεκλογική σιωπή» από πλευράς αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και παραγόντων της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να διαδεχθεί, από τη Δευτέρα, έντονη κινητικότητα, για το μετεκλογικό τοπίο στη χώρα μας.Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων του ΔΝΤ και απόψεις που προβάλλονται από αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχει έντονη ανησυχία για την πιθανότητα να προκύψει πολιτική αστάθεια ή να υπερισχύσουν δυνάμεις που αμφισβητούν τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές. Στην περίπτωση που η χώρα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, εκφράζονται φόβοι ότι «θα απειληθεί» η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, με αποτέλεσμα να προκύψουν αρνητικές συνέπειες στην Ευρωζώνη, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.

Οι ανησυχίες επαυξάνονται και λόγω της πιθανής νίκης του Φρανσουά Ολάντ στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, επειδή ο κ. Ολάντ υποσχέθηκε ότι θα θέσει ως προτεραιότητά του την αλλαγή του δημοσιονομικού συμφώνου, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία συμμετείχε σε κυβέρνηση επί προεδρίας Σαρκοζί, όταν ρωτήθηκε για τις γαλλικές εκλογές δεν έκανε κανένα σχόλιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να παραμείνω πολιτικά ουδέτερη», αλλά δεν παρέλειψε να σημειώσει, κάτι που είχε πει και για την Ελλάδα, ότι «ο χρόνος που διαθέτουμε είναι μετρημένος και δεν πρέπει να τον χάνουμε».
Για τις ελληνικές εκλογές, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τον περασμένο μήνα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, η κ. Λαγκάρντ είχε αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση. Η κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, έκανε σημαντικά βήματα προόδου, βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζω τις προσπάθειές του. Η συνέχιση της συνεργασίας πολιτικών και πολιτών θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το τέλμα».

Ενώπιον του εισαγγελέα οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν την Παρασκευή να λαμβάνουν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως μίζα από ξενοδόχο της Κρήτης, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο της επιδότησης της επιχείρησής του.

Η σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών και μία γυναίκα 56 χρονών που είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στη Γαλλία
Έκλεισε στη Γαλλία επίσημα η προεκλογική εκστρατεία και απομένουν λίγες ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες ίσως των πιο σημαντικών εκλογών των τελευταίων δεκαετιών, όχι μόνο για την Γαλλία και την Ευρώπη, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Φρανσουά Ολάντ, Πιέρ Μοσκοβισί, επεχείρησε, πάντως, να καθησυχάσει τη Γερμανία σε περίπτωση νίκης του σοσιαλιστή υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, τονίζοντας ότι ο Ολάντ δε θέλει να προκαλέσει κρίση.
"Δε θέλουμε να προκαλέσουμε κρίση. Σε περίπτωση αλλαγής της εξουσίας, η γαλλο-γερμανική φιλία θα παραμείνει ένα ουσιαστικό θέμα της πολιτικής μας", τονίζει ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Γνωρίζουμε ότι η 'Αγγελα Μέρκελ θα προτιμούσε να νικήσει ο Νικολά Σαρκοζί. Εάν ο Φρανσουά Ολάντ κερδίσει τις εκλογές, θα δείξουμε ότι τίποτα δε θα κλονίσει τη γαλλο-γερμανική φιλία. Ακόμα και μια αλλαγή της εξουσίας δεν θα επηρεάσει τη φιλία αυτή", υπογραμμίζει ο Μοσκοβισί.
Ο Φρανσουά Ολάντ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, το πρώτο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει θα είναι στη Γερμανία.

SHOWBIZ

Παιχνίδι, γέλιο και ταινίες λίγο πριν την κάλπη
Μετά τη θύελλα πολιτικών συζητήσεων, η παραμονή των εκλογών, τηλεοπτικά τουλάχιστον, θα είναι χαλαρή.
Στις 21:00 στο MEGA, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος πατάει το χρονόμετρο σ' ένα επεισόδιο του «Minute to Win it» που ανεβάζει την αδρεναλίνη και την αγωνία στα ύψη.
Στις 21:00 στον Alpha έχει... "Ντιουκς"!Την ταινία...

Στις 22:20 "SPIDERMAN 2" στο MEGA.
Στις 23:00... "Η νύφη το σκασε" με Τζούλια Ρόμπερτς και Ρίτσαρντ Γκιρ. 
23:10 ΟΛΑ 12+ στον ΑΝΤ1 με το Θέμο Αναστασιάδη να προσφέρει χαμόγελα με τους καλεσμένους και τα αστεία βιντεάκια του.

Η παρουσίαση της ταινίας “Men In Black 3”
Ο Will Smith, ο Tommy Lee Jones και ο Josh Brolin παραβρέθηκαν μαζί με τον σκηνοθέτη Barry Sonnenfeld στην παρουσίαση της ταινίας “Men In Black III”, στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, την Πέμπτη 3 Μαΐου.
 Οι τρεις ηθοποιοί πόζαραν για τους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί για την παρουσίαση της νέας ταινίας “Men In Black III”, με χαρά και δεν σταμάτησαν να κάνουν αστεία, ποζάροντας μαζί αλλά και χωριστά.
Οι τρεις σταρ και ο σκηνοθέτης παρουσίασαν, εκτός από την ταινία και μια χρονοκάψουλα. Μέσα στην χρονοκάψουλα, οι ηθοποιοί τοποθέτησαν αντικείμενα από την ταινία και έπειτα την έκλεισαν.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Προετοιμασία εν μέσω διοικητικών εξελίξεων για ΠΑΟ και ΑΕΚ
Στη σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στον Παναθηναϊκού δύο μέρες μετά το σχέδιο λαϊκής βάσης που εκπονήθηκε μέσω του νεοσύστατου σωματείου Φίλων Παναθηναϊκού.
Υποψήφιοι για την προεδρία στην νέα τάξη πραγμάτων είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Δημήτρης Γόντικας και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αριστίδης Καμάρας.
Το αρχικό πλάνο του σχεδίου έχει δύο άξονες, την αποφυγή της πτώχευσης της ομάδας και την διευθέτηση των άμεσων οικονομικών εκκρεμοτήτων, προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να αγωνιστεί στην Ευρώπη την νέα σεζόν.
Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται το 2ο ματς των πλέι-οφ την ερχόμενη Δευτέρα στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος προπονητής Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες, τονίζοντας πως εάν επαναλάβουν μια εμφάνιση σαν κι αυτή της περασμένης Τετάρτης με τον Ατρόμητο δύσκολα θα πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Κρίσιμο είναι και για την ΑΕΚ το συγκεκριμένο παιχνίδι μετά την ήττα της ομάδας στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Κωστένογλου υπολογίζει και στον νεαρό αμυντικό Κώστα Μανωλά με τους Δέλλα, Βάργκας, Γκούντιονσεν εκτός πλάνων και εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του Κλωναρίδη, ο οποίος είχε σκοράρει στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο.
Την Παρασκευή ο Ντέμης Νικολαΐδης γνωστοποίησε την πρόοδο των κινήσεών του, έτσι ώστε η ομάδα να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα. Έκανε σαφές πως ο ίδιος θα συνεχίσει την προσπάθεια αν και όπως τόνισε δεν βρίσκει, προς το παρόν ανταπόκριση η πρωτοβουλία του από τους μεγαλομετόχους Νίκο Νοτιά και Πέτρο Παππά.
Θεωρεί το άμεσο χρονικό διάστημα ως καθοριστικό για τη βιωσιμότητα του συλλόγου αφού μέχρι τον Ιούνιο απατούνται δέκα εκατομμύρια Ευρώ και κατόπιν η ΠΑΕ να μπει στο σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης με τριετή χρονικό ορίζοντα.

Σε ρυθμούς τελικού Ατλέτικο και Μπιλμπάο
Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Αθλέτικ Μπιλμπάο συνεχίζουν την προσπάθεια τους στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, όμως ο μεγάλος τελικός του Europa League στις 9 Μαΐου (θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1), είναι προ των πυλών.
Το 1-1 με την Σοσιεδάδ την Τετάρτη το βράδυ, στέρησε στους «ροχιμπλάνκος» την δυνατότητα να διεκδικήσουν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Μάλαγα. 
Ο Σιμεόνε και οι παίκτες του θα ξαναβρεθούν πιθανότατα στο Europa League της επόμενης σεζόν, θέλουν όμως να επιστρέψουν στον θρόνο της κορυφαίας ομάδας μετά το 2010. Το μυστικό παραδέχονται στην Ατλέτικο είναι να εξουδετερώσουν τον Γιορέντε.

Και για την Μπιλμπάο, όμως, ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά και εφέτος, και ρέκορντμαν όλων των εποχών από πέρυσι, Ρανταμέλ Φαλκάο, συνιστά την μεγαλύτερη απειλή στον τελικό της Τετάρτης.
Το Βουκουρέστι έχει φορέσει και αυτό τα καλά του, με το τρόπαιο να βρίσκεται στην ρουμανική πρωτεύουσα και το υπερσύγχρονο νέο εθνικό στάδιο της πόλης, περιμένει να ανοίξει τις πύλες του στους Ισπανούς φιλάθλους.

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-05-2012 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3-4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ 
ΑΤΤΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: METABΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 


Αυτό ήταν και για σήμερα.Εμείς θα τα ξαναπούμε αύριο,όχι όμως με το καθιερωμένο δελτίο,αλλά με τα αποτελέσματα του poll του blog μας με ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές.
Μπορείτε και εσείς να ψηφίσετε στο http://theacity.blogspot.com/
Μέχρι αύριο,να περνάτε καλά,και να ψηφίσετε υπεύθυνα.
Καλό υπόλοιπο Σαββάτου.

Σχόλια