THE A CITY NEWSXαίρετε κυρίες και κύριοι.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


{*}«Είμαι βέβαιος ότι με την ευρεία συμμετοχή θα διαψεύσουμε όλους όσοι πίστευαν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ψήφισε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.
 
Συνοδευόμενος από την σύζυγό του και την κόρη του, ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.
«Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του, τον εαυτό του, τους ανθρώπους που το συγκροτούν. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και εμφανίστηκεικανοποιημένος με την μέχρι τώρα συμμετοχή.
Παράλληλα, ο εν δυνάμει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «η πατρίδα μπορεί να σταθεί όρθια, μόνο όταν έχει ενότητα και αλληλεγγύη και όταν συνεννοούμαστε με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια μεταξύ μας».
Σημειώνεται ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 09:00 και θα κλείσουν τελικά στις 18:00 (δόθηκε μια ώρα παράταση) ενώ σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στο πρώτο δίωρο είχαν ήδη ψηφίσει 50.000 πολίτες, ενώ συνεργάτες του κ. Βενιζέλου λένε ότι έως τις 14:00 έχουν ψηφίσει περίπου 100.000 πολίτες. Στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για «ανέλπιστη συμμετοχή».

{*}«Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να βρίσκεται στον δρόμο για την ανάκαμψη, αλλά δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς και χώρος για σφάλματα πολιτικής», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμα κίνδυνοι.
 
Σε ομιλία της στο Πεκίνο, η κα. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι οι ενδείξεις σταθεροποίησης δείχνουν ότι οιπολιτικές για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης αποδίδουν, ότι οι οικονομικοί δείκτες στις ΗΠΑ μοιάζουν λίγο πιο αισιόδοξοι και ότι η Ε.Ε. έκανε ένα σημαντικό βήμα εμπρός με τις προσπάθειες που έγιναν για την Ελλάδα.
«Χάρη σε αυτές τις συλλογικές προσπάθειες, η παγκόσμια κρίση έκανε ένα βήμα πίσω από το χείλος του κινδύνου και έχουμε λόγο να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Όμως η αισιοδοξία δεν πρέπει να μας παρασύρει σε μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας. Υπάρχουν ακόμη μεγάλες οικονομικές και χρηματοοικονομικές αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

{*}Κινηματογραφικό σενάριο θυμίζει το «σχέδιο δολοφονίας» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή….
Στοιχεία μέχρι στιγμής άγνωστα για εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη στην οδό Κόνιαρη στους Αμπελοκήπους, στην πόρτα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), τον Μάρτιο του 2009, περιέχονται στη δικογραφία στην Εισαγγελία της Αθήνας, η οποία κατέληξε σε δίωξη κατ’ αγνώστων για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της «απόπειρας» κατά του πρώην πρωθυπουργού.
 
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει καταθέσει και ως μάρτυρας στη δικογραφία που χειρίστηκε ο εισαγγελέας κ. Νίκος Ορνεράκης, είχε πληροφορηθεί από την ΕΥΠ για έγγραφο που έκανε λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Η πηγή της ρωσικής πλευράς αναφερόταν σε σχέδιο φυσικής και ηθικής εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού. Προειδοποιούσε για επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας αλλά και για απαγωγές επιχειρηματιών...
Η πληροφόρηση αυτή οδήγησε τον αξιωματικό να κάνει συστάσεις στον πρώην πρωθυπουργό «να αποφύγει να περνάει από την οδό Κόνιαρη», δρόμο που εκείνος ακολουθούσε, όταν έφευγε από το σπίτι του στον Λυκαβηττό με κατεύθυνση το άλλο του σπίτι στη Ραφήνα.

{*}Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για το «αμαρτωλό» Τμήμα Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης αφού η λίστα με τους επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα εκβιασμού μοιάζει να μην έχει τέλος.
Η νέα υπόθεση διαφθοράς από τη «σφηκοφωλιά» στο υπουργείο Ανάπτυξης, η οποία αποκαλύφθηκε από την εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, αφορά έναν ιδιοκτήτη εταιρείας λογισμικού στον οποίοζητήθηκε μίζα 25.000 ευρώ για να εγκριθεί επιχορήγηση ύψους 600.000 ευρώ.
Νέα υπόθεση διαφθοράς στη «σφηκοφωλιά» του υπουργείου Ανάπτυξης 
«Από την αρχή που κάναμε την επένδυση η οποία σημειωτέον ήταν άριστη από απόψεως τεχνολογίας, όπως άριστα ήταν και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ζητήθηκε ένα ποσό» ανέφερε ο Γιώργος Διαμαντής, ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο οποίος συμπληρώνει ότι οι επίορκοι υπάλληλοι του ζήτησαν ένα... «κίνητρο» για να προχωρήσει η επένδυση.
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, του ζητήθηκε μίζα 25.000 ευρώ για να εγκριθεί η επιχορήγηση ύψους 600.000 ευρώ. Όταν μάλιστα, κ. Διαμαντής δεν κατέβαλε τη μίζα, οι υπάλληλοι τον τιμώρησαν απορρίπτοντας την επένδυση. 


{*}«Φορτωμένη» με τον Νικολά Σακορζί φέρεται η Άνγκελα Μέρκελ, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος δεν επιθυμεί την παρουσία της σε κάποια προεκλογική συγκέντρωσή του!Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Der Spiegel», η Γερμανίδα καγκελάριος έγινε πυρ και μανία ότανσυνεργάτες της την ενημέρωσαν για την επιθυμία του καλού της φίλου Νικολά, που τρέχει και δεν φτάνει για την επανεκλογή του.
 
Στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η κα. Μέρκελ λέγεται πως εξέφρασε την πρόθεσή της να παραστεί σε προεκλογική συγκέντρωση του Σαρκοζί, όμως, ο Γάλλος πρόεδρος της έριξε άκυρο!Την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Σαρκοζί δήλωσε πως η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί «κάποια στιγμή» στο Παρίσι για να μιλήσουν για την Ευρώπη, όμως, δε θα εμφανιστεί σε κάποια προεκλογική εκδήλωση διότι «αυτή είναι θέμα των Γάλλων».

{*}Άκαρπη απέβη η συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνισιτκότητας και Ναυτιλίας Άννας Διαμαντοπούλου με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Έτσι, οι επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις που είχαν κηρύξει οι ναυτεργάτες, με αφετηρία την προσεχή Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. «Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν λύσεις στα προβλήματά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.
 «Δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο, δεν υπάρχει σχεδιασμός και προγραμματισμός» είπε ο γγ της ΠΝΟ. Η Αννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της είπε ότι δόθηκαν απαντήσεις και δεσμεύσεις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει αίσθημα ευθύνης. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, συμπλήρωσε ο Γιώργος Κουτρουμάνης.
Η ΠΝΟ ζητά να αρθεί άμεσα το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις για το 2012, να διατηρηθεί το καμποτάζ στην ακτοπλοΐα, να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ΝΑΤ από τον κρατικό προϋπολογισμό και να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτου και του ειδικού λογαριασμού των οικογενειακών επιδομάτων ναυτικών (ΕΛΟΕΝ). 

{*}Νέο άγριο έγκλημα με θύμα μία 83χρονη αποκαλύφθηκε, νωρίς το πρωί, στην Επισκοπή του Ηρακλείου.Πιο συγκεκριμένα, η άτυχη ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στο οποίο, όπως φαίνεται, άγνωστοι δράστες εισέβαλαν τη νύχτα με σκοπό να τη ληστέψουν.
 
Τη γυναίκα βρήκε το πρωί η κόρη της νεκρή και φιμωμένη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CRETALIVE, οι ληστές πήραν και τα κλειδιά του περιπτέρου που διατηρούσε, το οποίο και άνοιξαν, προσπαθώντας να πάρουν ό,τι βρουν.

{*}Τα προγράμματα των BBC World News και Deutsche Welle θα αντικαταστήσουν από αύριο, Δευτέρα 19 Μαρτίου, τα κανάλια στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ.
 
Τα προγράμματα με υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ του καναλιού πρίσμα+ θα ενταχθούν στην ΕΤ1, όπου θα δημιουργηθεί μια καθημερινή ζώνη (19:00 - 22:00) με υπηρεσίες πρόσβασης για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης. Στις 21:00, η ΕΤ1 θα αναμεταδίδει το κεντρικό δελτίο  της ΝΕΤ με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΕΡΤ έχει δώσει στους Έλληνες τηλεθεατές τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της επίγειας ψηφιακής τεχνολογίας και στο πρόγραμμα του διεθνούς καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης της Γαλλίας, TV5 Monde, καθώς και στο διεθνές αγγλόφωνο τηλεοπτικό πρόγραμμα, Euronews, του οποίου η ΕΡΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

{*}Ο ηθοποιός Andres Gil, που τον γνωρίσαμε από την «Patty», ήταν ο μεγάλος νικητής του «Ballando Con Le Stelle», αφήνοντας την δική μας, Ρία Αντωνίου, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά στην πρώτη στην καρδιά του ιταλικού κοινού!
Ο πιτσιρικάς της «Patty» κέρδισε την Ρία Αντωνίου 
Διαψεύδοντας τα προγνωστικά, ο νεαρός ηθοποιός φαίνεται πως «μάγεψε» με τον χορό του τους τηλεθεατές και σήκωσε την κούπα με 57%, αφήνοντας δεύτερο τον πρώην ποδοσφαιριστή Marco Delvecchio με 43% και στην τρίτη θέση το μοντέλο από την Ελλάδα.
Η Ρία, πάντως, κατάφερε πολλά: από μεγάλο αουτσάιντερ και μόνιμο «θύμα» της «χολής» της κριτικής επιτροπής, έγινε το αγαπημένο παιδί του ιταλικού κοινού και έφτασε μέχρι τον τελικό, ενώ ήδη έχει δεχθεί σημαντικές επαγγελματικές προτάσεις τόσο στο χώρο της μόδας, όσο και των media.


ΑΘΛΗΤΙΚΑ

{*}Με προβλήματα και απουσίες εκατέρωθεν θα αναμετρηθούν απόψε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (19:30), στην κρίσιμη αναμέτρηση για τον τίτλο με την οποία ολοκληρώνεται η 2ηη αγωνιστική της Super League.
Σε περίπτωση νίκης, οι «πράσινοι» θα μειώσουν την διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στον ένα βαθμό και θα παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι τους πρωταθλήματος. Από την άλλη, αν η ομάδα του Πειραιά κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης, θα έχει το πρωτάθλημα στο τσεπάκι.
Με απουσίες το ντέρμπι που κρίνει πρωτάθλημα! 
Εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού έμεινε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, κάτι που σημαίνει ότι στο κέντρο της άμυνας θα πάρει θέση ο Μπιάρσμιρ και ένας εκ των Σαριέγκι - Καντέ. Στην μεσαία γραμμή θα υπάρχει τριάδα που θα αποτελείται από Σιμάο, Βιτόλο και Κατσουράνη, Κουίνσι, Ζέκα και Χριστοδουλόπουλος θα είναι μπροστά τους, ενώ στα άκρα της άμυνας θα πάρουν θέση ο Μαρίνος και ο Σπυρόπουλος.
Χωρίς τον Βασίλη Τοροσίδη θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός, την ώρα που ο Αριέλ Ιμπαγάσα προπονήθηκε κανονικά και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Βαλβέρδε.  Στην 19άδα που ανακοίνωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την τελευταία προπόνηση των «ερυθρολεύκων» δεν συμπεριλαμβάνονταιακόμη οι ΦετφατζίδηςΝτιόγκοΜόνχε, Δασκαλάκης και Μπάμποβιτς. Οι «19» εκλεκτοί του Βαλβέρδε είναι: Μέγερι, Κάρολ, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Φέισα, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μιραλάς, Τζιμπούρ.

ΚΑΙΡΟΣ

 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-03-2012 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 08 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 08 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ 
ΑΤΤΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ . 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΟΜΙΧΛΗ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.  Αυτές ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας.
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου