The "M" file

Ωω! Καλησπέρα αγαπητέ αναγνώστη!


Back to school!! Φυσικά δεν πρόλαβε να περάσει καλά - καλά η πρώτη βδομάδα στο σχολείου και ήδη έχω αρχίσει να μοιράζω τα πρώτα “NME” (όποιος είχε διαβάσει την στήλη μου την προηγούμενη Κυριακή θα καταλάβει!)Προφανώςόπως καταλαβαίνετε δεν μου επιτρέπεται να τα μοιράζω φανερά αλλά να είστε σίγουροι ότι τα εννοώ!!! Μα όλα πια να σε προκαλούν? Και αρχίζω!


Καταρχάς Δεν είναι κατάσταση αυτή, 3η λυκείου και να μην υπάρχουν βιβλία αγαπητοί μου, και σαν δεν έφτανε αυτό, το λαμπρό Υπουργείο Παιδείας μας μοιράζει τα “σωτήρια” και καλά CD τα οποία στην τελική δεν δουλεύουν σε όλα τα λογισμικά των υπολογιστών! Μια φούσκα τα πολυσυζητημένα CD λοιπόν και συνεχίζω.
Μπαίνει μέσα στην τάξη το κάθε κουτσό, στραβό, ανάπηρο, παραπληγικό, ψυχολογικά διαταραγμένο άτομο και αυτοαποκαλείται “παιδαγωγός” χλευάζοντας παρακαλώ τους μαθητές λέγοντας ότι «έλα τώρα μην με δουλεύεις, λες και δεν τα ξέρεις από το φροντιστήριο» ή όπως «αύριο όλοι τα βιβλία σας, ξέρω ότι όλοι έχετε» και δεν χρειάζεται να πω και άλλα χειρότερα. Καταρχάς ένας σωστός καθηγητής δεν κάθετε να λέει τέτοια πράγματα ακόμα και να ξέρει ότι οι μαθητές του πάνε φροντιστήριο. Μεταξύ μας γιατί να μην πάνε? Το αν πάει κάποιος φροντιστήριο είναι καθαρά δική του δουλεία και δεν χρειάζεται να ανακατεύονται άλλοι. Ο καθηγητής είναι υποχρεωμένος να κάνει το μάθημα του έτσι όπως ακριβώς πρέπει .Και το σημαντικότερο, υπάρχουν και άτομα που δεν κάνουν μάθημα για τους Χ, Ψ λόγους. Ρώτησε ποτέ κανείς τους μαθητές του με τι θέλουν να ασχοληθούν στην ζωή τους? Πρέπει δηλαδή όλων η ζωή να στρέφεται γύρω απ’ τις πανελλήνιες και από ένα συγκεκριμένο πράγμα?
Και αυτό είναι το λάθος πολλών καθηγητών! Τα θεωρούν όλα δεδομένα ώστε να αδιαφορούν στην τελική για το ποια είναι τα άτομα που έχουν απέναντι τους. Το να είσαι παιδαγωγός για μένα προσωπικά δεν είναι μία απλή, κοινή δουλεία! Οι πραγματικοί άνθρωποι που πρέπει να ονομάζονται παιδαγωγοί είναι απαραίτητο να αγαπάνε τα παιδιά και να δείχνουν κατανόηση γιατί κακά τα ψέματα η εφηβεία είναι μία απ’ τις δυσκολότερες φάσεις που περνάει ένας άνθρωπος. Γιατί λοιπόν να έχει κάποιος τα δικά του προβλήματα και συνάμα να ανέχεται τον κάθε κομπλεξικό που μπαίνει να κάνει υποτίθεται μάθημα αλλά αντιθέτως ξεσπάει όλα τα προβλήματα σε αυτούς που δεν φταίνε.
Επειδή όμως δεν μου αρέσει να βάζω όλο τον κόσμο σε ένα τσουβάλι, παραδέχομαι ότι υπάρχουν (και έχω δηλαδή) καθηγητές που είναι σωστοί (πάνω απ όλα ως προς την συμπεριφορά τους) και κάνουν πραγματικά δουλειά! Δυστυχώς όμως είναι λίγοι. Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η οι πολλοί υπερισχύουν των λίγων με αποτέλεσμα να δημιουργείται όλο αυτό το χάος. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!! Για μια ακόμα φορά διαπρέψαμε!!Και σαν δεν έφταναν τα νεύρα όλης τα εβδομάδας μετά απ όλα τα προαναφερθέντα, περιμένεις μια ελπίδα φωτός πιστεύοντας σε μία έστω λίγο πιο θερμή αποδοχή από κάποιον που έχεις να δεις και να μιλήσεις τρείς ολόκληρους μήνες αλλά όλες αυτές οι ελπίδες γκρεμίζονται όταν τελικά σου λέει ένα ξερό «Γεια σου». Ξεφτίλα …. Τέλος πάντων πικρή

ιστορία, δεν χρειάζεται να μας ενδιαφέρει.Και μετά απ όλο αυτό τον μονόλογο το μόνο τραγούδι που μου έρχεται στο μυαλό είναι πιο άλλο … Pink Floyd-Another brick in the Wall.
Το The Wall είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους που βγήκαν ποτέ και το συγκεκριμένο κομμάτι (που παρεμπιπτόντως είναι το 2ο μέρος) όσο και το βίντεο είναι genius !
Νομίζω πως θα είναι περιττό αν το σχολιάσω. :)Και για να ευθυμήσουμε επιτέλους!!


Αγαπημένε, τρομερέ Αποστόλη σε λατρεύω!!


Πιστεύω πως οι περισσότεροι έχετε ακούσει την πρόσφατη φάρσα του στο Υπουργείο Παιδείας! Ξέρετε τώρα, αυτή με τα CD! :P

Λατρεμένε Αποστόλη για μία ακόμα φορά με έκανες να πεθάνω από τα γέλια!!

ENJOY!Αυτά για σήμερα! Περισσότερα το επόμενο Σάββατο, μέχρι τότε…
ADIOS!
Σχόλια

  1. πες τα Μαράκι....αλλά πως θα περιμένουμε ως το άλλο Σάββατο...θέλουμε κι άλλοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poli gelio i ellinofreneia!!theiko!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου