11-9-2001...Δέκα χρόνια μετά...Σαν σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη κατάρρευση τω Δίδυμων Πύργων,συνέπεια των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη,και όλοι θυμούνται αυτή τη στιγμή σαν να έγινε εχθές...Από εκείνη τη μέρα τα πάντα άλλαξαν ριζικά...


Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους,ανάμεσά τους και 50 Έλληνες, και 24 μένουν αγνοούμενοι.

Οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί εώς τώρα και αποτελούν κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα από τα αποτελέσματα, ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ και συμμάχων τους, προκαλώντας ή επισπεύδοντας την εισβολή αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Επίσης εκατοντάδες ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συλληφθεί και κρατηθεί με ή χωρίς κατηγορίες και δικαστική κάλυψη.


OΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
 • Η πτήση 11 της American Airlines, ένα Boeing 767-223, συντρίβεται πάνω στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 8:46:30 π.μ. τοπική ώρα (15:46:30 ώρα Ελλάδας).

  Η πτήση 175 της United Airlines, ένα Boeing 767-222, συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο στις 9:02:59 π.μ. τοπική ώρα (16:02:59 ώρα Ελλάδας), γεγονός που μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, που μόλις είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την προηγούμενη πρόσκρουση.
 • Η πτήση 77 της American Airlines, ένα Boeing 757-223, πέφτει στο Πεντάγωνο της Αμερικής, στις 9:37:46 π.μ. τοπική ώρα (16:37:46 ώρα Ελλάδας).  • O Νότιος Πύργος καταρρέει στις 9:59 π.μ (16:59 ώρα Ελλάδας).


  • H πτήση 93 της United Airlines, ένα Boeing 757-222, συντρίβεται σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια στις 10:03:11 π.μ. τοπική ώρα (17:03:11 ώρα Ελλάδας). Όπως ανακοινώθηκε αργότερα, η πτήση αυτή κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών ή τον Λευκό Οίκο, ενώ η αποτυχία των αεροπειρατών να φθάσει το αεροπλάνο στο στόχο του θεωρείται πως οφείλεται στους επιβάτες της πτήσης που προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.


  • Ο Βόρειος Πύργος καταρρέει στις 10:28 π.μ. (17:28 ώρα Ελλάδας)


  ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ  Το Πεντάγωνο
  **Κάποιοι -όχι όλοι- εναλλακτικοί θεωρητικοί θεωρούν ότι η τρύπα που έγινε στο Πεντάγωνο ήταν πολύ μικρή για να έχει προκληθεί από ένα αεροπλάνο 757, και πολύ βαθιά για να έχει προκληθεί από οτιδήποτε παρά από έναν πύραυλο Κρουζ. Επισημαίνουν επίσης την απουσία ουσιαστικών συντριμμιών και σημαδιών κοντά στο κτίριο. Η έλλειψη επιτήρησης της επίθεσης προκαλεί επιπλέον υποψίες.

  Οι Δίδυμοι Πύργοι

  Στις αρχές, οι σκεπτικιστές έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το πώς δύο 110 ορόφων με ατσάλινα πλαίσια ουρανοξύστες χτισμένοι έτσι ώστε να αντέχουν την επίδραση από αεροπλάνο, όχι μόνο κατέρρευσαν, αλλά κατέρρευσαν τόσο ξαφνικά, ολοκληρωτικά, και καθώς φαίνεται αμέσως, πιθανότατα για πρώτη φορά στην Ιστορία. Οι σκεπτικιστές πρότειναν ότι τα κτίρια κατέρρευσαν με ελεγχόμενες εκρήξεις, μια θεωρία, η οποία είχε κερδίσει έδαφος τα προηγούμενα 4 χρόνια. Η επίσημη εξήγηση άλλαξε - στην αρχή κατηγορούσε αντιστηρίγματα των ορόφων που είχαν σχήμα τηγανίτας, έπειτα τις στραβές ατσάλινες κολόνες που μετέφεραν το κέντρο βάρους εκεί που δεν μπορούσε να κρατηθεί- και ποτέ δεν έδωσαν την ακριβή σειρά ολόκληρης της κατάρρευσης. Οι εναλλακτικοί θεωρητικοί δίνουν έμφαση, ως ενδείξεις, ότι το κτίριο πρέπει να καταστράφηκε από εκρηκτικά, στους θορύβους και στις αναφορές των μαρτύρων κατά τη διάρκεια των εκρήξεων, στα μικρά σύννεφα καπνού, στα ατσάλινα δοκάρια που εκσφενδονίστηκαν προς τα έξω, στην ταχύτατη κατάρρευση της υπερκατασκευής και ακόμη και στην πυροκλαστική ροή της σκόνης. Κάποιοι θεωρητικοί πιστεύουν επίσης ότι το αεροσκάφος που χτύπησε τα κτίρια κουβαλούσε στο κάτω τμήμα του εκτοξευτήρες και μπορεί να εξαπέλυσε πυραύλους οι οποίοι ευθύνονταν για τη λαμπρή αστραπή που συνέβη πριν τις συγκρούσεις. Αλλοι ισχυρίζονται ότι τα αεροσκάφη ελέγχονταν από απόσταση και ήταν στρατιωτικά αεροσκάφη ή δεν υπήρχαν καν.

  Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 7

  **Το κτίριο αυτό -το τελευταίο που έπεσε την 11η Σεπτέμβρη- αποτελεί το κλειδί για όλες τις θεωρίες ελεγχόμενης κατάρρευσης. Η ξαφνική πτώση του στα ίδια του τα θεμέλια, και η αναφορά, στην τηλεόραση, του Λάρι Σίλβερστιν, ιδιοκτήτη του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, στο ότι είπαν στην Πυροσβεστική να το «ρίξουν», θεωρούνται ενδείξεις ότι το ΠΚΕ 7 προοριζόταν για να πέσει. Εν τω μεταξύ, μια πειστική εξήγηση δεν έχει ακριβώς έρθει: η FEMA (Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση Καταστροφών) πόνταρε στο να βρει γιατί το κτίριο 7, το οποίο δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο, κατέρρευσε, η NIST ανέβαλλε αρκετές φορές την ετυμηγορία της. Η υπόθεση είναι ότι το κτίριο καταστράφηκε προκειμένου να καλυφθούν οικονομικά εγκλήματα ή να καταστραφούν οι μηχανισμοί του «θανάτου» των Δίδυμων Πύργων: πίνακες ελέγχου για τις υποτιθέμενες κατηγορίες καταστροφής ή κονσόλες ασυρμάτου ελέγχου για να καθοδηγούν τα αεροσκάφη στους στόχους.

  Πτήση 93

  Το μυστήριο σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης 93 της εταιρείας United Airlines έχει μπερδέψει τους ερευνητές και την κοινή γνώμη. Η επίσημη τοποθέτηση είναι ότι επιβάτες εξεγέρθηκαν ηρωικά, και όταν κατάλαβαν τι θα γινόταν προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σταματήσουν τους τρομοκράτες. Οι εναλλακτικοί θεωρητικοί θέτουν διάφορα ερωτήματα.Υποδεικνύοντας αναφορές του Τύπου σχετικές με την 11η Σεπτέμβρη, πολλοί υποπτεύονται ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην πραγματικότητα στο Κλίβελαντ. Αλλοι πιστεύουν ότι το αεροσκάφος, που εικάζεται ότι είχε στόχο τον Λευκό Οίκο ή κάποιο πυρηνικό εργοστάσιο, καταρρίφθηκε από αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος.

  Αλήθειες και Ψέματα

  Aπό τη στιγμή που έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι, ως χείμαρρος επήλθαν παγκόσμιες σημαντικές και πολυεπίπεδες αλλαγές σε σημείο που «τίποτα δεν είναι πια το ίδιο».

  Όμως τι ακριβώς έγινε στις «11/9/2001» που σηματοδότησε την απαρχή (τουλάχιστον φανερά) της Νέας τάξης πραγμάτων;

  Καταρχάς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Bush ήταν συνένοχη στις επιθέσεις της «11/9».

  Ας ξεκινήσουμε σήμερα να εξετάζουμε μερικές από αυτές τις αποδείξεις ( θα ακολουθήσει μια σειρά από post ) που θεωρούνται ως πειστικές και οι οποίες θα οδηγήσουν στην πλήρη …κατάρρευση του μύθου «11/9».

  Ξέρουμε ότι μέσα σε λίγα λεπτά από τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική ιστορία, ακόμη και πριν από την κατάρρευση του WTC-2 στις 9:59 π.μ., οι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν τα ονόματα αρκετών από τους υποτιθέμενους αεροπειρατές. Περίεργo;

  Το CBS ανέφερε ότι μια συνοδός πτήσης από την «American Airlines Πτήση 11», η Madeline Amy Sweeney, χρησιμοποίησε ένα airfone και κάλεσε το κέντρο πτήσεων ,δίνοντας πληροφορίες που μέσα από τους αριθμούς των καθισμάτων που περιέγραψε ως … «μεσαία easterners», ανακαλύφθηκαν και τα ονόματα των αεροπειρατών.

  Ο διευθυντή του FBI Robert Mueller αργότερα είπε, ότι αυτό ήταν το πρώτο κομμάτι από τα …. αδιάσειστα στοιχεία..
  Το ίδιο υποστηρίζει και στα απομνημονεύματά του ο διευθυντή της CIA George Tenet.

  Όμως ...τα δηλωτικά των επιβατών τα οποία κυκλοφορήσαν αργότερα από τις αεροπορικές εταιρείες δεν περιλάμβαναν όλα τα ονόματα των υποτιθέμενων αεροπειρατών .
  Ακόμη και εάν δεχτούμε ότι το γεγονός με την συνοδό είναι πραγματικό , πως οι αμερικανικές αρχές ήξεραν όλα τα ονόματα των …υποτιθέμενων αεροπειρατών; Αυτή η αναντιστοιχία δεν έχει απαντηθεί ποτέ .!!!!!
  Σύμφωνα με το MSNBC, το σχέδιο εισβολής στο Αφγανιστάν και την εξόντωση της Αλ Κάιντα από το πρόσωπο της γης ήταν ήδη ολοκληρωμένο στο γραφείο του Bushs, το πρωί της «11 / 9» περιμένοντας την υπογραφή του.
  Το σχέδιο, υπό τη μορφή μιας προεδρικής οδηγίας, είχε κατασκευαστεί από τη CIA και -σύμφωνα με τον Richard Clarke- ζητούσε την συνδρομή του ΝΑΤΟ... ώστε να προχωρήσουν στην επίθεση κατά των Ταλιμπάν και –πιέζομενοι απο τη CIA- να πάνε στην μετά ... Μπιν Λάντεν και την Αλ Κάιντα ηγεσία .
  Ένας Πακιστανός πρώην διπλωμάτης, ο Niaz Naik, διηγείται ουσιαστικά την ίδια ιστορία.
  Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του BBC, τρεις ημέρες μετά την «11/9», ισχυρίστηκε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι του γνωστοποίησαν , στα μέσα Ιουλίου 2001, ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν κατά των Ταλιμπάν πριν ξεκινήσουν τα χιόνια στο Αφγανιστάν, στα μέσα Οκτωβρίου το αργότερο.

  Ο Niak είπε ότι έλαβε αυτές τις πληροφορίες στο Βερολίνο σε μια υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ, διεθνή ομάδα επαφής για το Αφγανιστάν.

  Επίσης, προέβλεπαν, ορθώς, ότι η αμερικανική επίθεση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από βάσεις στο Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.

  Αλλά πώς θα μπορούσαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι να γνωρίζουν, στα μέσα Ιουλίου ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα εισβάλουν στο Αφγανιστάν …τον Οκτώβριο.


  Το απόγευμα της «11/9» o Richard Myers, ενεργώντας ως πρόεδρος της Μεικτής Αρχηγών (CJCS) ανακοίνωσε μετά την πρώτη συνεδρίαση του Bush και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, -που πραγματοποιήθηκε σε βίντεο-διάσκεψη - ότι υπάρχουν σαράντα δύο μεγάλοι στόχοι των Ταλιμπάν για βομβαρδισμό .

  Πώς όμως, ο Myers είχε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους στρατιωτικούς στόχους στο Αφγανιστάν, λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση στο Πεντάγωνο και στους Δίδυμους Πύργους ;

  Αυτή η σημαντική λεπτομέρεια διαψεύδει το συχνά επαναλαμβανόμενο ισχυρισμό ότι οι στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ δεν ήταν διατεθειμένες να επιτεθούν στο Αφγανιστάν, και αυτό έγινε μετά τα γεγονότα της «11/9».  ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

  Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 έδωσαν στις ΗΠΑ την αφορμή γιά
  εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και στην δημιουργία στρατιωτικών
  βάσεων σε γειτονικές χώρες (ουσιαστικά γιά την προστασία της ροής του
  πετρελαίου). Επίσης, την αφορμή γιά την ψήφιση του αντιτρομοκρατικού
  νόμου (Patriot Act), που μετάτρεψε την χώρα από φημισμένη Δημοκρατία σε
  αστυνομοκρατούμενη ηγεμονία. Ακόμα, "δημιούργησαν" ένα νέο "εχθρό" (τον
  πρώην σύμμαχο, δημιούργημα των ΗΠΑ, Μπιν Λάντεν), γιά να δικαιολογηθούν
  μεγάλες αυξήσεις στις στρατιωτικές δαπάνες.  # Αν δεν είχε γίνει ότι έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, θα ήταν οι ΗΠΑ
  τώρα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, θα είχαν περιορίσει τις ελευθερίες του
  αμερικανικού λαού κ.λ.π.;

  Τι, λοιπόν, πραγματικά έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ; Ποιά
  είναι η αλήθεια;

  ________________________________________________________
  'Oσο μάθαμε επίσημα γιά το ποιός ή ποιοί σκότωσαν τον πρόεδρο Κένεντυ,
  άλλο τόσο θα μάθουμε γιά το τι πραγματικά έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001
  στις ΗΠΑ. 'Οσον αφορά την Επιτροπή "Κην" που "ερευνά" τα της 11ης
  Σεπτεμβρίου -γιά την ακρίβεια τι έγινε πριν και όχι τι έγινε εκείνο το
  πρωινό- , θα κάνει ότι έκανε και η αντίστοιχη "Γουόρεν", μ ε την θεωρία
  της "ταξιδεύουσας σφαίρας" που σκότωσε τον Κέννεντυ. Δηλαδή, κουκούλωμα
  της υπόθεσης, γιατί "δεν συμφέρει").  Πολλά ερωτηματικά-οι σχέσεις Μπους-Λάντεν: Tο νέο ντοκιμαντέρ του Mάικλ
  Mουρ «Φαρενάιτ 9/11» παραπέμπει στο «Φαρενάιτ 451», βιβλίο επιστημονικής
  φαντασίας στο οποίο ο Kουρτ Bόνεγκουτ περιέγραφε ένα φασιστικό καθεστώς
  που διατηρείται στην εξουσία έχοντας κάψει τα βιβλία. O Mάικλ Mουρ
  σκιαγραφεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης Mπους να εκμεταλλευθεί τις
  επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 για να προωθήσει την πολιτική της
  ατζέντα, συσκοτίζοντας την πραγματικότητα. Eπίσης, αναφέρεται στις
  μακροχρόνιες σχέσεις της οικογένειας Mπους με την οικογένεια Mπιν Λάντεν
  και τον Oίκο των Σαούντ. Σύμφωνα με τον Mουρ, οι Mπιν Λάντεν ήταν μεταξύ
  των χρηματοδοτών της εταιρείας «Kαρλάιλ Γκρουπ», στην οποία ο πατέρας
  Mπους ήταν υψηλόμισθος σύμβουλος. O νυν πρόεδρος Mπους το 1994 ήταν
  πρόεδρος της «Kέιτερ Aιρ», θυγατρικής της «Kαρλάιλ». «Tα φερέφωνά σας
  μας είπαν ότι εσείς είχατε σχέση με τους καλούς Mπιν Λάντεν, που είχαν
  αποκηρύξει τον Oσάμα», γράφει ο Mουρ. «Mετά ήρθε στο φως της
  δημοσιότητας βίντεο στο οποίο οι καλοί Mπιν Λάντεν -η μητέρα του
  καταζητούμενου, η αδελφή του και άλλα δύο αδέλφια του- γιορτάζουν το
  γάμο του γιου του Oσάμα, έξι μήνες πριν την από 11η Σεπτεμβρίου».
  Eπίσης, ο Mουρ έχει την εξής απορία: «Γιατί, κ. πρόεδρε, επιτρέψατε σε
  ιδιωτικό αεροσκάφος σαουδαραβικών συμφερόντων να πετάξει στις HΠA μετά
  την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ όλα τα αεροσκάφη ήταν καθηλωμένα, και να
  παραλάβει τα μέλη της οικογένειας Λάντεν χωρίς έγκριση του FBI;». Tο
  ντοκιμαντέρ, όπως και το βιβλίο «Dude, where?s my country?» δεν
  προσφέρει απαντήσεις, αλλά θέτει το πολιτικά επικίνδυνο ερώτημα: «Tι
  ακριβώς συμβαίνει εδώ κ. Mπους;».

  H εταιρεία Nτίσνεϊ αποφάσισε να εμποδίσει τη διανομή του νέου
  ντοκιμαντέρ του αμβισβητία σκηνοθέτη Mάικλ Mουρ, που εξιστορεί τις
  σχέσεις της οικογένειας Mπους με την οικογένεια του τρομοκράτη Oσάμα
  Mπιν Λάντεν, κρίνοντάς το υπερβολικά «εμπρηστικό». H Nτίσνεϊ αρνήθηκε
  ότι η απόφαση ελήφθη για να διατηρήσει τα φορολογικά της προνόμια στην
  πολιτεία της Φλόριντα, όπου είναι κυβερνήτης ο Tζεμπ Mπους, αδελφός του
  προέδρου των Hνωμένων Πολιτειών.


  Η Επιτροπή γιά την 11η Σεπτεμβρίου και το "θέατρο": Τα μέλη της
  ορίστηκαν από τον πρόεδρο Μπους γιά να εξετάσουν τα γεγονότα στις 11
  Σεπτεμβρίου 2001. Γίνονται ακροαματικές διαδικασίες, καταθέτουν μέλη της
  τωρινής και προηγούμενης κυβέρνησης, αρχηγοί των Υπηρεσιών Ασφαλείας και
  άλλοι αξιωματούχοι. Οι ακροάσεις (καταθέσεις) γίνονται δημόσια και
  μεταδίδονται -ζωντανά- τηλεοπτικά. Πλην όμως, όλες οι καταθέσεις, οι
  ερωτήσεις, οι αναφορές έχουν σχέση με το τι προηγήθηκε των μοιραίων
  γεγονότων. Η προσοχή του κόσμου στρέφεται (εξεπίτηδες;) στο αν είχε
  ενημερωθεί ο πρόεδρος γιά το επερχόμενο χτύπημα, αν οι Υπηρεσίες
  Ασφαλείας είχαν οποιαδήποτε πληροφορία κ.ά. Το περίεργο είναι ότι ενώ η
  Επιτροπή, υπό τον ρεπουμπλικανό πρ. κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας
  Υερσέης κ. Κην, ερευνά οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση ίσαμε τις 10
  Σεπτεμβρίου, δεν ασχολείται διόλου με το τι ακριβώς έγινε το πρωινό της
  επομένης... (Τζορτζ Tένετ, αρχηγός της CIA, στην Επιτροπή: "Οι ΗΠΑ ήταν
  στην πραγματικότητα απροστάτευτες όταν εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις...
  Κάναμε λάθη")..

  Οι "φήμες" γιά τους Ισραηλινούς: Πολλά έχουν γραφεί γιά τον αν είχαν
  ειδοποιηθεί ή όχι οι Ισραηλινοί που εργάζονταν στους δίδυμους Πύργους
  στη νέα Υόρκη να μην πάνε στην δουλειά τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.
  Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο αληθεύει ή όχι. Γεγονός είναι ότι ο
  αριθμός των θυμάτων ισραηλινής καταγωγής είναι πολύ δυσανάλογος του
  συνολικού αριθμού αυτών που εργάζοπνταν στους δίδυμους Πύργους. Δηλαδή,
  πολύ μικρός. Σύμφωνα όμως με όσαν είναι γνωστά ίσαμε σήμερα, όλα
  δείχνουν ότι κάτι ήξεραν οι Ισραηλινοί... Επίσης, γεγονός είναι ότι οι
  μυστικές Υπηρεσίες του ισραήλ γνώριζαν ότι κάτι θα συνέβαινε εκείνη την
  ημέρα, αλλά δεν ειδοποίησαν τις αντίστοιχες των ΗΠΑ. Απλά, γιατί το νέο
  "Περλ Χάρμπορ", ήταν φυσικό να οδηγήσει τις ΗΠΑ σ' επιθέσεις σ' εχθρικές
  προς το Ισραήλ χώρες (Αφγανιστάν, Ιράκ), όπως κι έγινε. Σημασία έχει ότι
  τουλάχιστον 60 Ισραηλινοί συνελήφθηκαν αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου
  γιά κατασκοπία και άλλοι 140 γιά ύποπτες δραστηριότητες (τηλεοπτικό
  κανάλι FOX, 15 Δεκ. '01). Στις 17 Οκτωβρίου, 5 εβδομάδες μετά τα
  χτυπήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βραβευμένης με το "Πούλιτζερ"
  εφημερίδας "Pottstown Mercury" (Πενσυλβάνια), δύο άνδρες, που η
  αστυνομία περιέγραψε ως μεσανατολίτες, συνελήφθηκαν και κρατήθηκαν στην
  πόλη Pottstown (κοντά στην Φιλαδέλφεια) επειδή είχαν φωτογραφίες των
  δίδυμων Πύργων και του κτιρίου Sears στο Σικάγο (λέγεται ότι ήταν κι
  εκείνο στόχος επίθεσης). Οι δύο άνδρες ήταν Ισραηλινοί που εργάζονταν σε
  μεταφορική εταιρία, ισραηλινών συμφερόντων. Πρόκειται γιά τους Moshe
  Elmakias και Ron Katar. Επίσης, πέντε Ισραηλινοί, που εικάζεται ότι ήταν
  πράκτορες της "Μοσσάντ", συνελήφθηκαν την ημέρα της τρομοκρατικής
  επίθεσης στους δίδυμους Πύργους, στο Νιού Τζέρσεη, απεναντι από το κάτω
  μέρος του Μανχάτταν, όπου βρίσκονταν οι Πύργοι. Πρόκειται γιά τους:
  Sivan Kurzberg, τον αδελφό του Paul Kurzberg, Yaron Shmuel, Oded Ellner
  και Omer Gavriel Marmari. Πάνω τους βρέθηκαν 4.000 δολ., κόφτες και
  διαφορετικά -αρκετά- διαβατήρια. Εκείνο το πρωί, έπαιρναν φωτογραφίες
  και βίντεο από τους φλεγόμενους πύργους κι έδειχναν χαρούμενοι,
  πανηγύριζαν. Οι πανηγυρισμοί τους, τράβηξαν την προσοχή των σοκαρισμένων
  γειτόνων, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Επίσημα οι πέντε δούλευαν γιά
  μεταφορική εταιρία, με ιδιοκτήτη Ισραηλινό. Ο γεν. πρόξενος του Ισραήλ
  στη Νέα Υόρκη, τους επισκέφθηκε στην φυλακή, σε αντίθεση με άλλους
  κρατούμενους, ύποπτους γιά το τρομοκρατικό χτύπημα, που ούτε καν
  δικηγόρο γιά μήνες τους επιτρεπόταν να δουν. 'Οπως έγινε γνωστό,
  επρόκειτο γιά δίκτυο Ισραηλινών κατασκόπων που καλύπτονταν ως
  εργαζόμενοι σε μεταφορικές εταιρίες, ισραηλινών συμφερόντων, γύρω από τη
  Νέα Υόρκη.

  Λευκός Οίκος και 9/11: Νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο πρόεδρος Μπους
  είχε ενημερωθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν την τραγωδία στις 11
  Σεπτεμβρίου 2001, πως υποστηρικτές του Μπιν Λάντεν μ' εκρηκτικά, ήθελαν
  να κάνουν αεροπειρατία σε αεροσκάφη. Η ενημέρωση του πρόεδρου έγινε στις
  6 Αυγούστου του ίδιου χρόνου στο ράντσο του στο Τέξας, αλλά παρά τις
  προειδοποιήσεις δεν ελήφθησαν τ' απαραίτητα μέτρα. Η αποκάλυψη αυτή, που
  έγινε από το Πρακτορείο "Ενωμένος Τύπος" κι επιβεβαιώθηκε από
  κυβερνητικό αξιωματούχο, ανατρέπει τους ίσαμε σήμερα ισχυρισμούς του
  Λευκού Οίκου περί δήθεν έλλειψης προειδοποιήσεων γι' αναμενόμενο
  τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά και την κατάθεση (8 Απρ.) στην Επιτροπή που
  ερευνά την υπόθεση, της συμβούλου του πρόεδρου σε θέματα ασφάλειας
  Κοντολίζας Ράιτ... Στο μεταξύ, με νέες δηλώσεις στην εφημερίδα
  Independent η πρώην μεταφράστρια του FBI, Σίμπελ Eντμοντς, κατάγγειλε
  ότι Aμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν πολλούς μήνες πριν από την 11η
  Σεπτεμβρίου ότι η αλ-Kάιντα σκόπευε να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη για
  τρομοκρατικές επιθέσεις. "Yπήρχαν γενικές πληροφορίες για το
  χρονοδιάγραμμα, τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν, για τους ανθρώπους
  που είχαν τοποθετηθεί και για το ποιοι έδιναν εντολές για τρομοκρατικές
  επιθέσεις", δήλωσε η κ. Eντμοντς. "Aναφέρθηκαν και άλλες πόλεις. Mεγάλες
  πόλεις, με ουρανοξύστες". Tον περασμένο Iούλιο, όπως είναι γνωστό, η κ.
  Eντμοντς, η οποία μετάφραζε περιεχόμενα τηλεφωνικών υποκλοπών, είχε
  κάνει ανάλογες δηλώσεις στο CBS, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αξιωματούχοι
  του FBI καθυστέρησαν σκόπιμα τη μετάφραση σχετικών με την 11η
  Σεπτεμβρίου εγγράφων.

  Ήταν τελικά μια ξαφνική χαοτική ημέρα ή μια καλά προσχεδιασμένη ημέρα;Τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο την Αμερική ή ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο του Μπους και της παρέας του;Ποιός άραγε ευθύνεται για τις 3.000 αθώες ψυχές που χάθηκαν εκείνη τη μέρα;

  by Χρύσα

  Σχόλια