LOST:ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Υπόθεση

Όλα αρχίζουν μετά από την τραγική, ανεξήγητη συντριβή ενός αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Σίδνεϋ - Λος Αντζελες περνώντας από ένα άγνωστο, έρημο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού - κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. Οι 48 επιζώντες - ανάμεσά τους ο γιατρός Τζακ, η κατάδικος Κέιτ, που χάρη στο δυστύχημα ξανακέρδισε προσωρινά την ελευθερία της, ο νεαρός πάμπλουτος αλλά παχύσαρκος Χέρλυ, ο τυχοδιώκτης Σόγιερ, ο βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου Σάιντ, ο μυστηριώδης μεσήλικας Λοκ και ένα ζευγάρι Κορεατών - διαπιστώνουν σύντομα ότι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα στοιχεία της φύσης, αλλά και τα επικίνδυνα μυστικά του τόπου στον οποίο έχουν παγιδευτεί. Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται· το μόνο προφανές είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνδέονται κατά κάποιον τρόπο κι ότι ο καθένας τους βρίσκεται εκεί για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Όσο για τις ελπίδες διάσωσής τους, κι αυτές φθίνουν με την κάθε μέρα που περνά, ώσπου μετά από πολλά, 6 από τους επιζώντες καταφέρνουν να γυρίσουν πίσω στην πραγματική ζωή. Ωστόσο, για λίγο όλα μοιάζουν τέλεια στη ζωή τους, αλλά μετά οι τύψεις και η ιδέα της παραμονής των φίλων τους στο νησί τους δημιουργεί πολλά προβλήματα, ώστε να θέλουν να γυρίσουν πίσω στο νησί· κάτι το οποίο τελικά καταφέρνουν.

Χαρακτήρες

Τζακ Σέφαρντ(Matthew Fox):O Τζακ, ο αρχηγός της ομάδας των αγνοουμένων, είναι ένας νευροχειρουργός που βρέθηκε στη μοιραία πτήση μεταφέροντας τη σορό του πατέρα του στις Η.Π.Α. Ωστόσο, η σχέση του με τον πατέρα του ποτέ δεν ήταν καλή, καθώς ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και είχε σχέση με την πρώην γυναίκα του Τζακ, πράγμα που αποτέλεσε το μεγαλύτερο ρήγμα στην σχέση τους. Στα μέσα του τρίτου κύκλου μαθαίνουμε ότι ο Τζακ είναι ετεροθαλής αδερφός με την Κλαιρ, καθώς ο πατέρας του είχε κι άλλο ένα παιδί, την Κλαιρ, το οποίο ποτέ δεν αναγνώρισε. Στο νησί, οι επιζώντες τον επιλέγουν για αρχηγό τους, επειδή είναι γιατρός. Ο ίδιος δεν επιθυμεί την αρχηγία και συχνά έρχεται σε σύγκρουση με άλλες προσωπικότητες από την ομάδα.Επίσης, υπάρχει αντιζηλία ανάμεσα σ' αυτόν και τον Σόγιερ, καθώς τρέφουν και οι δύο αισθήματα για την Κέιτ. Στον τρίτο κύκλο προσπαθεί μάταια να πιστέψει ότι είναι ερωτευμένος με την Τζούλιετ για να ξεχάσει την Κέιτ. Μετά την επιστροφή του στην πατρίδα συζεί με την Κέιτ και το μωρό, αλλά ώντας έτοιμος να την παντρευτεί χωρίζουν και μετατρέπεται σε αλκοολικός, έχοντας αυτοκτονικές τάσεις, ενώ επιθυμεί να γυρίσει πίσω στο νησί και τελικά στον 5ο κύκλο επιστρέφει. Προσπαθεί να ενεργοποιήσει τη βόμβα υδρογόνου "JUGHEAD" έτσι ώστε να αλλάξει το πεπρωμένο των επιζώντων. Παρ'όλα αυτά αποτυγχάνει και στη θέση του την ενεργοποιεί η Τζούλιετ.

Κέιτ Ώστεν(Evangeline Lilly):Η Κέιτ είναι φυγάς με εγκληματικό παρελθόν και μια τραγική προσωπική ιστορία, έχοντας σκοτώσει τον πατριό της που τελικά αποδείχτηκε ότι είναι ο βιολογικός της πατέρας. Βρέθηκε στη μοιραία πτήση συνοδευόμενη από έναν αστυνομικό για να την μεταφέρει πίσω στις Η.Π.Α. εξαιτίας της καταγγελίας της μητέρας της, στην οποία είχε εκμυστηρευτεί το έγκλημ ά της, και την κατέδωσε στην αστυνομία. Στο νησί, συνδέεται ερωτικά με τον Τζακ, αλλά και με τον Σόγιερ δίχως να έχει ξεκαθαρίσει τασυναισθήματά της και μην ξέροντας με ποιον από τους δύο είναι ερωτευμένη. Συχνά, επιθυμεί να συμμετέχει σε όλες τις περιπέτειες της ομάδας, θέτοντας έτσι τη ζωή της σε κίνδυνο. Μετά το νησί, φέρεται ως υπεύθυνη για την κηδεμονία του γιου της Κλαιρ, τον Άαρον και συζεί με τον Τζακ. Θέλοντας να μάθει την αλήθεια για την Κλαιρ επιστρέφει πίσω στο νησί.

Τζέιμς "Σόγιερ" Φορντ(Josh Holloway):Ο Σόγιερ, είναι ένας κακοποιός που ταξίδεψε στην Αυστραλία με σκοπό την εκδίκηση. Σκοπεύει να εκδικηθεί τον άνθρωπ ο τον οποίο η μητέρα του είχε εραστή και αργότερα την παραπλάνησε με σκοπό τα χρήματα έχοντας ως αποτέλεσμα ο πατέρας του να το μάθει, να σκοτώσει την γυναίκα του και αργότερα να αυτοκτονήσει ο ίδιος. Το κανονικό όνομα του Σόγιερ είναι Τζέιμς αλλά χρησιμοποιεί το όνομα Σόγιερ, διότι με τον καιρό έκανε ό,τι ακριβώς έκανε και ο Σόγιερ που ευθύνεται για τον θάνατο των γονιών του. Εμπλεκόταν σε ερωτική σχέση με μία παντρεμένη γυναίκα , και μετά φρόντιζε να της αποσπάσει όσα πιο πολλά χρήματα γινόταν. Στο νησί, τελικά, μυστηριωδώς βρίσκεται και ο πατέρας του Τζον Λοκ ο οποίος τελικά αποδεικνύεται ότι είναι ο Σόγιερ πο υ έψαχνε τόσο καιρό για να πάρει εκδίκηση και τελικά τον σκοτώνει. Με αυτόν τον τρόπο νιώθει σαν να εξιλεώνεται και η αλλαγή του χαρακτήρα του στον τέταρτο κύκλο είναι τρομακτική πώς από κακός και αντιπαθής γίνεται γλυκός και προστατευτικός. Στη μοιραία πτήση βρέθηκε επειδή τον απέλασαν από τη χώρα. Εμπλέκεται ερωτικά με την Κέιτ με την οποία αναπτύσσουν μια μεγάλη σχέση αγάπης αλλά παράλληλα και μίσους.Ο ίδιος για να την σώσει πέφτει από το ελικόπτερο και επιστρέφει στο νησί.Στον πέμπτο κύκλο έχει σχέση με την Τζούλιετ.

Χιούγκο "Χάρλυ" Ράις((Jorge Garcia):Ο Χάρλυ είναι ένας παχύσαρκος νεαρός που ταξίδευε στις Η.Π.Α. με σκοπό να γιορτάσει τα γενέθλια της μητέρας του . Πίσω από τον εθισμό του στο φαγητό κρύβεται μια ευαίσθητη ψυχή και κάποια βαθιά τραύματα, που τον έχουν κάνει να πιστέψει ότι είναι… καταραμένος! Ο Χάρλυ ξαφνικά γίνεται εκατομμυριούχος παίζοντας απλά ένα Λόττο, αλλά από τότε τα λεφτά αυτά θεωρεί ότι του έφεραν γρουσουζιά, αφού μετά από την απόκτηση τους, ο αιφνίδιος θάνατος του παππού του, ο ερχομός του πατέρα του που τον παράτησε μικρό και η καταστροφή του σπιτιού του από πυρκαγιά τον κάνουν να πιστεύει ότι οι αριθμοί που κέρδισε στο Λόττο είναι καταραμένοι. Παρ' όλα αυτά, στο νησί όλοι τον συμπαθούν, καθώς είναι αστείος, έξυπνος και πρόθυμος να βοηθήσει τον καθένα. Εμπλέκεται ερωτικά με την Λίμπι, η οποία επέβαινε στην ουρά του αεροπλάνου, αλλά δεν προλαβαίνει να χαρεί τον έρωτα τους καθώς την σκοτώνει ο Μάικλ. Ο Χάρλυ ήταν ένας από τους Oceanic 6 αλλά γρήγορα χάνει τα λογικά του και για να κρυφτεί από τις πράξεις του μπαίνει στο ψυχιατρείο παριστάνοντας τον τρελό. Ο ίδιος επιστρέφει στο νησί στον πέμπτο κύκλο.

Σαγίντ Τζάρα(Naveen Andrews):Ο Σαγίντ είναι αξιωματικός τηλεπικοινωνιών του ιρακινού στρατού με ειδική εκπαίδευση σε μεθόδους βασαν ιστηρίων. Βρέθηκε στη μοιραία πτήση, στην προσπάθειά του να βρει τον μεγάλο του έρωτα στις Η.Π.Α, την Νάντια. Στο νησί, λόγω των γνώσεών του, αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τον πομποδέκτη του αεροσκάφους προκειμένου να καλέσει βοήθεια. Τον Σαγίντ μοιάζει να τον κυνηγάει ένα είδος 'κατάρας' καθώς και οι τρεις γυναίκες με τις οποίες βλέπουμε στην σειρά να εμπλέκεται ερωτικά είναι νεκρές. Στο νησί εμπλέκεται ερωτικά με την Σάνον η οποία όμως δυστυχώς πεθαίνει κατά λάθος από την Άνα Λουσία. Μετά το γυρισμό του στην πατρίδα παντρεύεται τον μεγάλο του έρωτα, την Νάντια, αλλά αφού την δολοφονούν γίνεται δολοφόνος στην υπηρεσία του Μπεν ώστε να πάρει εκδίκηση για το θάνατό της αλλά και για να μην αποκαλυφθεί ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στο νησί, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να φύγουν. Τελικ ά τον συλλαμβάνουν για ένα από τα εγκλήματα που διέπραξε και τον μεταφέρουν με την ίδια πτήση που γύριζε πίσω στο νησί χωρίς τη θέλησή του.

Τζον Λοκ(Terry O'Quinn):Ο Τζον Λοκ ήταν ανάπηρος εξαιτίας της πτώσης του από όροφο πολυώροφο κτίσμα. Ταξίδεψε στην Αυστραλία για να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του, να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να δοκιμάσει τον εαυτό του αυτό όμως δεν συνέβη λόγω της αναπηρίας του. Η "προηγούμενη" ζωή του περιλαμβάνει πολλές τραυματικές εμπειρίες με κυριότερη την συνάντηση του με τον πατέρα του ο οποίος τον είχε εγκαταλείψει από μικρό. Ο Λοκ καταφέρνει να τον βρει και για λίγο καιρό μοιάζουν όλα τέλεια περνώντας ευχάριστα με τον πατέρα του. Όμως αυτό αλλάζει αφού μετά μαθαίνουμε ότι ο πατέρας του στήνει ολόκληρη πλεκτάνη μόνο και μόνο για να δεχτεί να του μεταμοσχεύσει το νεφρό του και όταν αυτό συμβεί τον απορρίπτει πράγμα που πληγώνει τον Τζον ανεπανόρθωτα. Μετά το αεροπορικό δυστύχημα, συμβαίνει ένα θαύμα: ο Τζον κατορθώνει να περπατήσει! Αυτό τον κάνει να πιστέψει ότι το νησί είναι ιερό και ότι οφείλει να το υπακούει. Γίνεται ένα από τα πιο ενεργά μέλη της ομάδας και εκδηλώνει αρχηγικές τάσεις. Στο τελευταίο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου μαθαίνουμε ότι ο Λοκ είναι νεκρός.Έλεγαν πως αυτοκτόνησε. Στην πραγματικότητα όμως τον δολοφόνησε ο Μπεν. Τον ίδιο τον μεταφέρει ο Τζακ πίσω στο νησί και μετά σύγκρουση ο ίδιος ξαναζωντανεύει.Παρ' όλα αυτά στο τέλος του 5ου κύκλου η Ελεάνα και κάποιοι άλλοι επιζήσαντες της Ατζίρα φέρνουν στον Ρίτσαρντ το νεκρό πτώμα του Λοκ και τελικά αποκαλύπτεται ότι κάποιος άλλος έχει πάρει τη μορφή του.


Μπεν Λάινους(Michael Emerson):Ο αρχηγός τον "Άλλων". Ζει στο νησί από τα 10 του χρόνια. Χρησιμοποιεί τον Τζακ για να του αφαιρέσει τον όγκο που έχει στη σπονδυλική του στήλη. Αρχικά παρουσιάζεται στους επιζώντες ως Χένρι Γκέιλ τον οποίο κρατάνε αιχμάλωτο μέχρι που ανακαλύπτουν ότι λέει ψέμματα για την ταυτότητά του. Τον ελευθερώνει ο Μάικλ ο οποίος προκειμένω να σώσει τον Γουώλτ κάνει τα πάντα και έτσι ο Μπεν τον αφήνει να φύγει από το νησί.Στον 4ο κύκλο μετακινεί το νησί με αποτέλσμα να μετακινηθεί από εκεί και να ξυπνήσει μετά από ένα χρόνο στην Τυνησία.Έπειτα εκμεταλλεύεται την οργή του Σαϊντ για το θάνατο της γυναίκας του και τον στρατολογεί.Στον 5ο κύκλο επιστρέφει στο νησί μαζί με τους "6 της Οσεάνικ"(εκτός του Αάρων). Επίσης μαθαίνουμε ότι ήταν αυτός που δολοφόνησε τον Λοκ.

Τζούλιετ Μπουρκ(Elizabeth Mitchell):Tρία χρόνια πριν το ατύχημα προσλαμβάνεται από τους "Άλλους" ως γιατρός γονιμότητας. Ο Μπεν δεν της επιτρέπει να φύγει από το νησί λόγω των αισθημάτων του για αυτήν και αργότερα συνεργάζεται με τους επιζώντες και ερωτεύεται τον Τζακ δίχως όμως να βρει ανταπόκριση. Κατά τη ζωή της στο νησί , πριν το δυστύχημα , εμπλέκεται ερωτικά με τον Γκούντγουιν, τον άντρα της ψυχαναλύτριας της και λόγω της ζήλιας του Μπεν τον στέλνει κατάσκοπο στους επιζώντες και τελικά σκοτώνεται από την Άνα Λουσία.Η ίδια δεν κατάφερε να φύγει από το νησί.Στον πέμπτο κύκλο έχει σχέση με τον Σόγιερ. Λίγο πριν πεθάνει ενεργοποιεί τη βόμβα υδρογόνου.

Βραβεία

Η σειρά βραβεύτηκε με το Εμμυ Καλύτερης Δραματικής Σειράς (Emmy Award for Outstanding Drama Series) το 2005 για την πρώτη season, και ο J.J Abrams βραβεύτηκε με το Εμμυ για την σκηνοθεσία του πιλοτικού επεισοδίου, την ίδια χρονιά. Το καστ της σειράς βραβεύτηκε με το Screen Actor Guilt Award(best ensemble cast). Τον Ιανουάριο του2006, η σειρά βραβεύτηκε με την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Τηλεοπτικής Δραματικής Σειράς (Golden Globe Award for Best Television Drama), ενώ το 2007 ο Τέρι Ο' Κουίν κέρδισε το Εμμυ Καλύτερης Β' Αντρικής Ερμηνείας σε Δραματική Σειρά.Η σειρά ήταν υποψήφια για 27 Βραβεία Εμμυ και τελικά κέρδισε τα 7 (6 για την πρώτη περίοδο και 1 για την τρίτη).Συνολικά η ταινία έχει αποσπάσει 38 βραβεία και άλλες 144 υποψηφιότητες, σε διάφορες ενώσεις και σωματεία.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ Η ΣΕΙΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΙΣΟΔΙΟ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΥΤΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!


by Χρύσα

Σχόλια